TIJELO

Zdrava prehrana

ŽIVI ME

zdrava hrana

Moja žena prirodno teži cijelo životnom obrazovanju. Pogotovo zdravstvenom. Pomno prati prehrambene upute po medijima. Nažalost se po njima i ravna.Već smo odavno u našoj kuhinji otkazali gostoprimstvo svinjskoj masti. A ubrzo zatim i prerađevinama od iznutrica – a sve zbog sadržaja kolesterola. Zbogom pašteticama, krvavicama, pečenicama, slasnoj prženoj slanini i sličnim divotama.Onda je žena pročitala da tjestenine debljaju. Kako nevolja nikad ne dolazi sama, neki je dripac u ženskoj reviji napisao da su rajčice mogući izvor karcinoma. I tako su s našeg stola nestali špageti a la carbonara, makaroni sa šalšom i još puno sličnih ljepota.

Onda je neka baraba na televiziji ocrnila ulje, jer da je to sporodjelujući otrov i prešli smo na margarin. Ne leži vraže – netko je u jednom članku oštro napao istog, jer da je po štetnosti blizak ulju. Sad pržimo luk u vreloj vodi. Uživanje jaja nam je u tjednom magazinu ogadio neki stručnjak, a usput je zabranio i korištenje soli pri kuhanju. Žena je sladostrasno precrtala u jelovniku sve vrste jaja – u meko i utvrdo, na oko i kajganu. Ništa više ne solimo tako da potajice ližem bijele naslage s lonaca za cvijeće …

Prije mjesec dana je nekakva vegetarijanska kokoš uvjerila ženu da su sve vrste mesa grijeh protiv tijela i da su jedina istinski zdrava hrana mrkva, repa, kupus, salata i nešpricane jabuke. A onda je na radiju neki tip znanstveno dokazivao da je povrće dvostruki mač, te da je njegova uporaba znanstveno upitna neovisno da li je uzgajano na prirodnom ili umjetnom gnojivu.

Ostali su nam med, mlijeko i kruh …

Onda su u ranije spomenutom tjedniku dali na znanje da med uzrokuje šećernu bolest, mlijeko da škodi slezeni, a kruh se po učinku bitno ne razlikuje od tjestenine.

U toj prehrambenoj stisci su se žena i kćer odale čaju od kamilice, zobenim pahuljicama i riži kuhanoj na vodi, a ja sam se bacio na pivo i lešo krumpire.

Nedugo nakon toga se našao neki sadist s tvrdnjom da pivo uzrokuje probavne smetnje, a da su u krumpiru otkrili opasne sastojke koji mogu uzrokovati oštećenje prostate.

Sada sam prešao na vino, no kako vino uništava jetru, a zobene pahuljice, po teoriji nekog zlikovca objavljenoj u dnevnim novinama, koče normalno funkcioniranje hipofize, ne znamo više kako i što, totalno sam izgubljen!

Žena ima 35 kila, kćer koji kilogram više (sumnjamo da se povremeno iskrade van našeg nadzora odlazeći se otrovati kakvom picom), a ja sam sve sličniji pokojnom faraonu Ramzesu nakon što su njegove ostatke “liječili” u Parizu.

Brižna susjeda je, u strahu od našeg neminovnog kraja, pozvala svećenika, koji je u pratnji ministranta pozvonio na vrata s nakanom davanja posljednje pomasti. “Samo to ne”, zaurlala je žena posljednjim snagama. “Načula sam da se posljednja pomast vrši običnim sjemenskim uljem, a on je smrt za organizam.”

I tako sad, bez uputnice za bolji položaj na onom svijetu, izgladnjeli, mumificirani, ali zdravi, čekamo odlazak iz ovog prehrambenog svinjca.

Nepoznat autor

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.