TIJELO

Ulazimo li u “post- antibiotsku eru”

ŽIVI ME

kapsule

U Novom Zelandu jedan čovjek je preminuo od novog soja bakterija koji je potpuno rezistentan na sve antibiotike. Značili to da ulazimo u tzv. “post- antibiotsku eru”  kako neki mediji predviđaju da će nam finiš biti prava zombi apokalipsa u kojoj će nas bakterije dokrajčiti.

Bakterije otporne na antibiotike, kako piše John Aziz u The Week, izgleda da su nam najozbiljnija prijetnja za koju još uvijek znanost nema odgovor, a to bi moglo vrlo brzo imati razorne posljedice.

Pojava rezistentnih bakterija nije ništa novo, ovaj fenomen je već poznat od kada smo naveliko počeli koristiti tu farmaceutsku blagodat zvanu antibiotik. No, ta blagodat trenutno gubi svoju bitku nad sve više rezistentnim bakterijama. Kao što vidimo priroda je nadmudrila najmodernija dostignuća farmaceutike koja ne može odgovoriti na brzi porast bakterija otpornih na antibiotike.

Uzrok ovakvom stanju vjerojatno je raširena upotreba ovih kemijskih supstanci u hrani za domaće životinje  koja se koristi kako bi se osigurao brži rast. Računa se da se 80% antibiotika koristi za tu svrhu, ta praksa se sve više koristi još od 1950-ih. Još je Alexander Fleming, tvorac prvog antibiotika- penicilina koji je 1945 dobio Nobelovu nagradu za medicinu, rekao da nije teško napraviti mikrob otporan na pencilin, treba ga samo izlagati koncentraciji koja ga neće ubiti.

Sve ove godine pronalazili su se nove formule antibiotika, stavljali na tržište antibiotici nove generacije, a onda je novih lijekova počelo biti sve manje i manje. Pitanje je da li farmaceutska industrija više ne može stvoriti bolje molekule, ili jednostavno više nema novčanog interesa u toj priči kako bi premostili taj „superbag“ ili možda čekaju svoj trenutak da se stanje još više pogorša, tko bi znao!

Dobra vijest u ovoj zastrašujućoj priči je da postoje mnogo zapanjujuće dobrhi prirodnih lijekova koji bi nam mogli uskočiti i spasiti čovječanstvo od napada rezistentnih bakterija. Ulje origana, koloidne srebro, neke sol iz mora su u stanju uništiti patogene bakterije.  Neki tvrde da će u ovom post-antibiotskom dobu ioni srebra odigrati ključnu ulogu, a to dokazuje nedavno napravljena studija na Boston University.

 Svi moramo biti svjesni tih činjenica i potruditi se više raditi na preventivi. Danas imamo već dovoljno biljnih i prirodnih preparata za jačanje imuniteta koji ima ključnu ulogu u obrani našeg tijela od ovih nevidljivih napasti. Moramo biti samo dovoljno svjesni da ih uzimamo iz preventive, pogotovo kada znamo koliki iscrpljujući ritam života imamo i koliko samo pod stresom koji neminovno ostavlja posljedice na naše tijela, a pogotovo na imuno sustav.

via: NaturalNews.com

Facebook komentari

ŽIVI ME

1 komentar

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.