UM

Sve što trebamo je samo zagrliti dijete u sebi

ŽIVI ME

baby

Dok smo ovdje i dok živimo svoj život neminovno je da ćemo biti provrijeđeni. Neke naše povrijeđenosti iz ranih dana spremljeni su duboko u našoj podsvijesti. Tu su stvoreni obrasci koji nas vode kroz život, a da mi to na svjesnom nivou uopće i ne znamo.

Da bi se očistili od te snažne energije u nama, tih postavljenih obrazaca i počeli zaista disati punim plućima potrebno je osvijestiti naše unutrašnje dijete. Bez obzira koliko imali godina, koliko bili ozbiljni, bavili se mudrim ili manje mudrim poslovima, bez obzira a sve fizičke karakteristike i okolnost svatko od nas nosi svoje unutarnje dijete u sebi kojem je potrebna brižnost i ljubav. Ali mi bježimo od tog unutarnjeg djeteta jer se bojimo patnje. Bojem se onih skrivenih emocija koje ćemo tamo pronaći.

Kao što vrlo često znamo suosjećajno slušati druge, jednako tako trebamo slušati to povrijeđeno dijete u nama. Odmaknite sve predrasude, nedoumica, straha, izađite iz svih tih okvira i prihvatite svoje unutarnje dijete.

Kad izgubite dijete u sebi, izgubili ste najvrijedniji dio

Zatvorite oči i pronađite ga u sebi. Obratite mu se s puno ljubavi. Slobodno pričajte s njim, objasnite mu da vam je žao što ste ga ostavili samog, što ste ga ignorirali. Zagrlite ga. Ako trebate plakati, plačite s njim, otpustite sve te emocije koje tu žive zarobljene. Obećajte mu da ćete se od sada brinuti za njega i da se više ne treba bojati.

Kad god sjednemo, možemo provoditi vrijeme sjedeći i dišući s tim djetetom. Dok udišem, vraćam se svom povrijeđenom djetetu. Kad pođemo u šetnju, možemo uzeti svoje malo dijete za ruku. Neka to dijete bude što više prisutno s vama u toku dana kako bi brže postigli iscjeljenje. Stvarajte odnos s njim. Tajj odnos je najvažniji odnos u vašem životu i kroz njega mijenjate sve vaše odnose s drugima. Možete ga pitati i kako se zove. To dijete može mijenjati i izgled, no neka vas to ne uznemirava. Kako vaš odnos raste i kako se energija iscjeljuje i ono će postajati drugačije.

Slušajte ga što vam priča jer će vam vrlo česti  dati savjete koji vam baš trebaju, ukazivati na vaš pravi put, kroz njega ćete otkrivati svoje potencijale. Svakodnevno se vraćajte svom unutarnjem djetetu i slušajte ga pet ili deset minuta, neka vam to postane dio svakodnevne komunikacije. Kao što pitate prijatelje kako su, tako svaki dan pitajte i svoje dijete kako je.

Naše povrijeđeno dijete nismo samo mi; ono može predstavljati nekoliko naraštaja predaka. Naši roditelji i preci možda su čitav život patili ne znajući kako se brinuti za povrijeđeno dijete u sebi pa su ga prenijeli nama. Stoga, dok grlimo povrijeđeno dijete u sebi, grlimo svu povrijeđenu djecu prošlih naraštaja. Ta praksa ne koristi samo nama nego oslobađa nebrojene naraštaje predaka i potomaka. Ova praksa može prekinuti ciklus.

Možda ste skeptici i u sebi mislite kako su ovo gluposti. To vam govori vaš racionalni i hladni um, kao i vaš ego koji želi biti glavni. Budite svjesni toga i ignorirajte te misli. Prepustite se novom izazovu, novom iscjeljenju koje će maknuti stare obrasce i unijeti novu energiju u vaš život.

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.