LICE

Slavne stepenice na Siciliji

ŽIVI ME

flowers-6

Sicilija skriva mnoge ljepote i posebna iznenađenja. Ovo je jedno posebno mjesto koje svakako treba posjetiti i uživati u hrani, prirodi, gostoprimstvu, arhitekturi, veselim ljudima i posebnim festivalima.

Jedan takav poseban održava se svake godine u Caltagirone, a glavna zvijezda festivala je fascinantno stubište koji broji 142 stepenice i zove se Santa Maria del Monte. Ovo doista impresivno stubište sagrađeno je 1608 godine i pokriven je tisućama keramičkih pločica, što i nije čudno jer je ovaj grad poznat po svome dizajnu i proizvodnji keramičkih pločica i terra cotta skulptura.

 Godinama su stepenice korišteni kao pozadina raznim festivalima kao i slikama raznih svetaca. Na ovim stepenicama se održavaju i dva poznata festivala. Jedan je festival cvijeća La Scala Flower Festival, a drugi festival svjetla Scala Illuminata kada se na dan zaštitnika svetog Jakova 24. i 25. srpnja na stepenice postave tisuće svijeća.

Kako to fascinantno izgleda pogledajte na slikama, a ako odlučite ići na Siciliju odite na neki od ova dva festivala, zavisi što više volite, cvijeće ili svijeće!

Znate li koje su najduže stepenice na svijetu?

 

flowers-1 flowers-2 flowers-3 flowers-4 flowers-5

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.