Putovanja

Šetnja iznad oblaka

ŽIVI ME

 Staklena „Nebeska staza“  izlazi iz stijene na  1432 m visine i mami vas da se prošetate njome i osjetiti adrenalin. Ova staza se nalazi u Nacionalnom parku Zhangjiajie i kao što vididte na slikama definitivno nije pogodna za one slabog srca ili one koji pate od vrtoglavice. Zapravo na ovim vrtoglavim visinama rijetko tko ne pati od vrtoglavice.

Nogostup od kaljenog stakla debljine 6 cm, čini 60 metar od ukupno 2 km kružne petlje oko okomite litice Tianmen planine u kineskoj pokrajini Hunan što predstavlja UNESCO-vu svjetsku baštinu. Ime Tianmen planine možemo doslovno prevesti kao Nebeska vrata, a tako se zove zbog ogromne prirodne špilje koje se nalazi na pola puta do vrha.

Hodajući po tom staklenom dijelu gledajući dolje ispod svojih stopala posjetitelji mogu imati kristalno jasan pogled na provaliju ispod sebe i planine u okolici. “Turisti mogu hodati, trčati ili čak skakati po nogostup od kaljenog stakla”, rekao je Tian Huilin, zamjenik glavnog menadžera u turističkom uredu. „Iskustvo je jedinstveno. Turisti mogu vidjeti kako je to iz ptičje perspektive  gledati na svijet daleko ispod svojih nogu, na gustu subtropsku vegetaciju koja je ponekad skrivena oblacima. “

Hodajući preko tog stakla vjerojatno bi naše srce kucalo poput bubnja kakvog heavy metal benda, ali to je nešto što nikada u životu ne bi zaboravili.  

 Ekolozi su međutim kritizirali ovaj projekt jer nije u skladu s prirodom. Kažu da staklo nije dio prirode i ne uklapa se u krajolik, te da ide protiv temeljnih prirodnih i kulturnih obrazaca.

Bez obzira na ekologe, turistima je ovo pravi izazov i jedinstvena prilika da slome svoje strahove od visina! A što vi kažete, da li bi imali hrabrosti prošetati se ovom staklenom stazom i gledati kako se to igraju oblaci, dolje ispod vaših nogu??? Komentirajte!

 

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.