UM

Što se događa kada dajete

ŽIVI ME

prosijak

Jednog popodneva, običnom čovjeku rečeno je da će mu se Bog obratiti te iste noći. Oduševljen tom prekrasnom najavom, čovjek je pojurio ulicama prema kući. Putem, sreo je mladog ljutitog dječaka i pa ga je poveo  sa sobom, da i on čuje glas Kreatora. Malo kasnije sreo je gladnog prosjaka i dao mu je nešto za pojesti.

Napokon, kada je stigao kući nestrpljivo je čekao da mu se obrati Stvoritelj. Čekao je cijelu noć, no ništa se nije dogodilo. Sljedećeg jutra, zavikao je: “Bože! Što se dogodilo sa tvojim obećanjem? Gdje si bio jučer, čekao sam Te.”

Stvoritelj mu se obrati: “Kako to misliš? Obratio sam ti se u dječaku i u prosjaku, bio sam tu kako sam ti i rekao!”

Ova zanimljiva priča nosi nam puno poruka. Možda se  nešto neće dogoditi baš onako kako smo zamislili, no da li možemo biti sigurni kako izgleda put do vlastite sreće i što vas sve čeka tamo?  Možda će vas jedna, za vas naizgled,obična sitnica usmjeriti baš tamo gdje treba, ako joj pristupite otvorenog srca. Zato kada nekoga sretnete na tom svom putu ili se nađete u situaciji da nekome treba pomoći, ne okrećite glavu, jer nikada ne znate kakav blagoslov se može skrivati u tome. To su mogućnosti kada možemo ojačati svoju duhovnu zaštitu i napuniti vlastito blago dobrota.

Sva ta djela koje napravimo mogu nam dati snagu kada zapadnemo u teškoće. U životu sve što dajemo vraća nam se nazad. Čak i jedan najobičniji osmijeh kojeg od srca poklonimo osobi na blagajni dok plaćamo račun ili tek nekoliko lijepih riječi, djelo je davanja. A kada dajete dajte nesebično, jer sva ta energija pomoći će vam u situacijama koje vam se čine bezizlazne i podariti vam snagu izdići se iz poteškoća koje nam se događaju.

Životom treba hodati otvorenog srca i velikog osmijeha za sve ljude oko sebe, i bez obzira na sve nikada nas ne treba biti strah živjeti tako i davati!

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.