TIJELO

Mali savjeti za sretno i bezbolno ljeto

ŽIVI ME

1

Ljeto je i svi smo užurbani i puno aktivniji nego inače. Puno vremena provodimo vani, bavimo se raznim sportovima, a vrijeme je i godišnjih odmora kada svi negdje putuju. Zbog svega toga ovo je vrijeme i kada oni koji imaju probleme s leđima moraju biti posebno oprezni jer toliko je situacija koje mogu izazvati dodatne ozljede i dodatnu bol.

Što je to na što morate obratiti pažnju?

 1. Razne aktivnosti
Već smo rekli kako je ljeto vrijeme aktivnosti, ne samo da se bavimo raznim sportovima već puno više radimo, pogotovo oni koji imaju vrt. Bilo što od toga radili treba biti oprezan. Sve aktivnosti u kojima se dugo ostaje u jednom položaju ili ako postoji dodatno naprezanje sve to može biti pogubno za leđa. Savjet je da budete pažljivi i češće napravite vježbe istezanja.

2. Velike razlike u temperaturi
Visoke temperature uzrokuju da se i pri minimalnim aktivnostima lako umorite i uznojite. Budite oprezni ako tako mokri uđete u klimatizirani prostor gdje su temperature znatno niže, a pogotovo izbjegavajte direkto puhanje klime. Vaša leđa teško će to podnijeti.

3. Dizanje teških stvari
Kako je vrijeme kada svi rado putuju, a putovanje je vezano uz puno prtljage, budite oprezni s nošenjem teških stvari, dizanje i stavljanje kofera u prtljažnik. Ako su vam leđa slabija dovoljan je jedan krivi potez da vaše ljeto bude nezaboravno, ali u onom negativnom smislu.

4. Duga putovanja
Ako idete na duža putovanja gdje dugo morate sjediti vaša leđa mogu trpjeti. Da si pomognete uzmite mali jastuk kojeg postavite na križa kako bi si bar malo olakšali sjedenje. Nemojte dugo biti u istoj pozi, svakako bi bilo poželjno da češće stanete kako bi malo prošetali i napravili par vježbi istezanja. U tim situacijama istezanje je doista od velike pomoći.

5. Promjena kreveta
Većina vas doma imate krevet te madrac i jastuk na kojeg ste se navikli i koji vam najbolje odgovaraju. Bilo gdje da provodite svoj godišnji promijeniti ćete krevet što mnogima neće biti ugodno. Neodgovarajući jastuk, jako tvrdi ili previše meki madrac uzrokovat će ne samo probleme sa spavanjem već i pokrenuti bolove u dijelu kralježnice gdje ste najosjetljiviji. Ako ste jako osjetljivi na to, ako ikako možete ponesite svoj jastuk sa sobom i nadmadrac ako ga imate. To će svakako ublažiti vaše probleme i osigurati ugodan san.

6. Oprez pri skakanju u vodu
Ako ste ljubitelj skakanja u vodu budite oprezni, pogotovo ako skačete na glavu. Dovoljan je samo jedan krivi pokret pa da vas bolovi prate danima.

Vjerujemo kako vam se ništa od navedenog neće dogoditi, ali ne zaboravite Rapidol S  imati uvijek kod sebe ako slučajno zatreba.

Želimo vam svima nezaboravno ljeto, puno smijeha i najljepših trenutaka koji će zauvijek ostati u vašim srcima.

Uživajte!

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.