LICE

Vrijeme je za kolektivno mantranje

ŽIVI ME

ovce

Neki dan sam pročitala rečenicu koja glasi: „ Ljudi su jednina bića na Zemlji koji moraju plaćati da bi živjeli!“ Bože gdje smo se doveli!! Doveli smo se u pravi pravcati Matrix!

Čim se rodimo uteftere nas u sistem i nema majci da mrdamo! Od tada samo ONI znaju što je najbolje za tebe. Još nisi ni progledao, niti shvatio gdje si došao ali ONI su već odlučili da moraš na cijepljenje jer njima je jako stalo da budeš sretan i zdrav. Dobro ne baš zdrav-zdrav, jer tada farmaceutska industrija baš i ne bi zarađivala, a onda ne bi ni oni. Zato se moraš cijepiti, kako bi ostao poluzdrav i ipak trošio lijekove za sve ono što ti to cjepivo rasturi u organizmu. Ako slučajno tvoji roditelji kažu ne, ONI te mogu i uzeti od roditelja i njih proglasiti nepodobnim i opasnim jer se ne brinu za svoju djecu. Sve što možeš je cijepiti se, jednostavno ovdje nema izbora!

A onda se nekako naučiš hodati, pa igrati, pa veseliti i stigneš u godine kada kreneš u školu. Ni tu nema hoćeš ili nećeš. Kada navršiš 6 ili 7 godina psiholog te odšaca i zaključi da si spreman za školu. Tebe netko pita da li bi ili ne bi! Neeeeeeeeeee! A nikoga i ne pitaju što i kako učiti u školi.. Oni su odredili program, metode i količine, sve što moraš znati, zanimalo to tebe ili ne. Natrpaju ti punu torbu knjiga i šibaj u školu.

I ta škola traje godinama, što dulje ideš sve više postaješ doktriniran i ubijen u pojam. Školstvo ne razvija kreativnost, vlastiti način razmišljanja, slobodu stvaranja, nove ideje i slavlje čovječnosti….ne nikako, pa kako bi nas ONI imali u šaci kada bi koristili svoje potencijale, i svoje mogućnosti, i svoju svijest. Tada bi shvatili da je ovo sve nakaradno pa bi se možda pobunili. Ovako nećemo, odmah nas stave u umni kavez da ne bi slučajno razmišljali svojom glavom. Samo to ne! Zato nas zatrpavaju hrpom „činjenica“ koje moramo bubati na pamet i za to onda dobijemo diplome. Što više nabubanih činjenica, veće diplome (ako nemaš u sistemu nekoga koji će ti to kupiti).

A onda si spreman da se konačno brineš za sebe. Da bi se mogao brinuti za sebe moraš se zaposliti. E sada tek nastane frka. Dobiti posao u današnje vrijeme je, statistički gledano, jednako izgledno kao dobiti sedmicu na lotu.

Pišeš molbe, šalješ mailove, obilaziš, kukaš, moliš, jadan si i nemoćan. Kako vrijeme prolazi sve više shvaća apsurd sistema i vlastitu nemoć. A onda ako si rođen pod sretnom zvijezdom dobiješ posao u lijepoj našoj prije nego budeš primoran otići u svijet. Kada dobiješ posao znaš da nije bog zna što, ali je posao. Sretan si k’o mala beba, no već prvi radni dan shvaćaš da si naje…. Radiš sve što onom isfrustriranom debilu u od šefa padne na pamet, ideš i u dućan za njega. Kada dođe 4 sata, tebi je svejedno jer još imaš posla bar do 8. Al OK, mlad si pa se moraš dokazati.

I tako to dokazivanje traje godinama. Već si izgubio dosta prijatelja jer ih ne stigneš ni vidjeti, a uspio si se i rastati jer brak baš nešto i nije funkcionirao, činiti se da ga nisi ni stigao konzumirati jer vrijeme je luksuz.

Ali zato se na poslu još uvijek dokazuješ, sada imaš novog debila od šefa koji prijeti otkazima i smanjenjem plaće, a ti imaš kredit i banka ti visi za vratom i manji si od makovog zrna i samo klimaš glavom i radiš, radiš, radiš…… i sada si totalno u sistemu i on od tebe radi što hoće. Izgubio si sebe, svoj život, svoje veselje i boriš se da bi skupio love i platio svoje bjedno preživljavanje na ovoj čarobno plavoj kugli punoj ljepota, prekrasnih hotela, egzotičnih plaža, velikih jahti i jastoga. Ali to je za ONE druge, one koji su te čim si se rodio odlučili cijepiti i ubaciti u sistem.

Kada nakon drugog srčanog udara kojeg jedva preživiš shvatiš da više ne možeš, odlučiš pobjeći od svega, režija, kredita, šefova, politike, laži, GMO hrane, fluorida u pastama, večernjih dnevnka i njihovih top vijesti, licimjerstva, kravata i odjela na +40, poreza na budale i prireza…. jer živiš gdje živiš, odlučiš otići na daleki otok i čuvati ovce!

Ali ONI su već došli tamo prije tebe i donijeli zakone kako se ovce čuvaju, a ako ih tako ne budeš čuvao doći će inspektor i odrati te kao ovcu i možeš se je…!!!!!

Treba nam kolektivna hipnoza da preživimo vlastit život u sistemu! Pa narode idemo mantrati, to nam izgleda jedino preostaje: ja ne misli…ja ne mislim….ja ne mislim….ne mislim…ne mislim… i ne postojim… i ne postojim…. i ništa mi ne treba…. ne treba….!

Veliki pozdrav i dobro došli u proljeće!

Danijela Gašparović

kolumna-danijela-gasparovic

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.