LICE

Kako ubrzati rast kose?

ŽIVI ME

Može li stvarno kosa rasti brže? Odgovor je NE! Brzina rasta kose zapisana je u vašim genima. No, zbog različitih čimbenika kosa ne raste s maksimalnom brzinom. Ako eliminirate stvari koje usporavaju rast kose, kosa će brže rasti. Koji čimbenici mogu usporiti rast kose?

 1. Prehrana. Prehrana je osnovna stvar za svaki proces rasta. Zdrava i uravnotežena prehrana, s puno vitaminima i mineralima je neophodno za lijepu kosu. Najbolji proizvodi za rast kose su ribe, orašasti plodovi, voće i povrće, mliječni proizvodi. Ako je teško za vas za održavanje uravnotežene prehrane – pokušajte s dodacima prehrane. Takav vitaminski i mineralni kompleksi već sadrže sve vitalne vitamine i minerale za kosu, nokte, kožu. Dakle pazite na svoju prehranu i pite puno  vode.

 2. Pogrešna njega kose. Vrlo je važno znati kakav tip kose imate (suhu, masnu, normalnu) pa prema tome kupovati odgovarajuće preparate za njegu kose. Koliko god mislili da su šamponi za masnu, suhu ili normalnu kosu samo marketinški trik, nije baš tako. Postoje supstancije u preparatima za kosu koje će utjecati na otklanjanje problem  kose.

3. Koristite organske šampone. Oni mogu ozbiljno povećati brzinu rasta kose jer će vaše vlasište biti biti zdravo,  a zdravo vlasište proizvodi zdravu kosu.

4. Ako možete perite kosu sa kišnicom ili bar prokuhanom vodom iz slavine ako vodu dodatno ne filtrirate. Meka voda je puno bolja za vašu kosu.

5. U zimsko doba pazite da previše ne ohladite skalp pa bi bilo super da nosite kape.

6. Redovite masaže vlasišta povećati će prokrvljenost pa time dodatno aktivirati izmjenu tvari i nahraniti vašu kosu. A ne zaboravite i maske, pogotovo one iz domaće radinosti  s namirnicama organskog porijekla,  definitivno pun pogodak!

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.