UM

Kako preživjeti prvi spoj

ŽIVI ME

spoj

Konačno ste upoznali predivno biće, pa to vam se nije dogodilo već godinama. Kakav divan osjećaj! I sada imate prvi spoj. Uzbuđeni ste i pomalo nervozni. Sve je to normalno, ako će vam imalo pomoći evo nekoliko savjeta kako preživjeti prvi spoj i sa smiješkom se vratiti doma.

Budite otvoreni

Ne zaboravite da svatko od nas nosi u sebi hrpu predrasuda i donosi zaključke na osnovu potpuno krivih činjenica. Kada razmišljamo o našem partneru uvijek imamo ideju kakva bi dotična osoba trebala biti. Imamo vlastitu check listu s poželjnim osobinama, no vrlo se često dogodi da ono što želimo, zapravo nam i ne treba. Stoga ne sudite, budite otvoreni i dopustite sebi da se stvari događaju. Predrasude ostavite doma kako ne bi odbacili nešto što još niste ni upoznali.

Ne istražujte

U današnje doba Googla i Facebooka vrlo je lako saznati nešto o osobi koja nas zanima. Koliko god je to dobro, ne istražujte prije prvog spoja. Možda će te samo na osnovu onoga što ste našli na internetu dobiti potpuno krivu sliku o osobi i tako stvoriti nove predrasude koje vas mogu odvesti u potpuno krivi smjer. Dopustite da prvo osjetite osobu licem u lice, malo je upoznate, a onda istražujte ako vas i dalje zanima.

Ne nosite teret sa sobom

Svi mi imamo prošlost. Bili smo razočarani, možda ostavljeni, prošli smo ovakve ili onakve veze, dizali se i padali. Kada idete ne prvi spoj ne nosite sa sobom prošlost niti sve te utege. Ako vas je jednom netko razočarao ne znači da će te opet prolaziti kroz isti proces. Na prvom sastanku izbjegavajte priču o vašim ex partnerima. Ostavite to za neki drugi puta. Budite okrenuti budućnosti i novim ljepotama.

Budite iskreni o sebi

Vi možete izbjegavati pojedine teme i to je ok, ali nemojte lagati o sebi. Započeti odnos na lažima nije baš dobra ideja. Vi ste ono što jeste i ne pokušavajte biti nešto drugo, original je uvijek bolji od najbolje kopije.

Neka bude kratko i slatko

Koliko god vam se neka osoba sviđala i koliko god vam je ugodno s njom, prvi spoj neka ne traje satima. Kratko druženje uz piće ili obrok je ok. Izbjegnite druženje koje traje  satima, pogotovo ne uz puno alkohola. Budite odmjereni i ne otkrivajte sve odmah, neka ide korak po korak. Stoga je bolje otići ranije s prvog spoja nego „razguliti“ satima. Ostavite neka požuda ostane titrati u zraku.

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.