UM

Jeste li spremni “sanjati odvažno”

ŽIVI ME

sanjati

Bilo da to shvaćamo ili ne, svi mi sanjajući stvaramo svijet. Ovdje se ne radi o činu spavanja koji nam je svima toliko dobro poznat, već o posebnoj vrsti sanjanja otvorenih očiju. Ako ne znamo da posjedujemo moć stvaranja realnost kao kokreatori zajedno s univerzumom, onda nam ta moć izmiče iz ruku i naš san se pretvara u košmar. Počinjemo osjećamo da smo žrtve nepoznatog i zastrašujućeg stvaranja na koji nismo u stanju utjecati i čini nam se da događaji upravljaju nama i drže nas u klopci.

Jedini način da se ta užasna stvarnost okonča jeste da se probudimo i uvidimo da je i ona samo san, a onda shvatimo da posjedujemo sposobnost da napišemo bolju priču, onu na čijem će ostvarivanju univerzum raditi zajedno s nama.

Priroda svemira je takva da vaša vizija sebe i svijeta, ma kakva da je, postaje realnost. Čim se probudite i uvidite moć koju posjedujete, vi
počinjete koristiti svoje mišiće hrabrosti. Tada možete odvažno sanjati – otpustiti uvjerenja koja vas ograničavaju i savladate svoje strahove. Možete započeti osmišljavati svoj istinski originalni san koji klija u vašoj duši i rađa plodove u vašem životu.

Odvažno sanjanje omogućava stvarati na samom izvoru, iz kvantne juhe svemira, u kojoj sve postoji u latentnom ili potencijalnom stanju. Fizičari shvaćaju da u kvantnom svijetu ništa nije “Stvarno” sve dok nije opaženo. Pojedinačni paketići energije poznati pod imenom kvanti (koji se sastoje od čestica tvari i čestica svjetlosti) nisu ni “ovdje” ni “tamo”. U izvjesnom smislu, oni su svugdje, u prostoru i vremenu, sve dok vi ili ja ne odlučimo ih opazimo. Kad ih opazimo, tim svojim činom ih izdvajamo iz mreže beskrajnih mogućnosti i smještamo u događaj u vremenu i prostoru. Čim se manifestiraju, stvarnost postaje utvrđena – naša stvarnost je “ovdje” umjesto svugdje.

Kad pristupiti bilo kojem dijelu sna, odnosno velikog matriksa svijeta, vi možete promijeniti stvarnost i urediti cijeli san, a efekti toga će odjeknuti kroz prošlost i utjecati na budućnost.

Sanjanje stvarnosti nije samo sposobnost, već i dužnost koju svi ljudi moraju s ljubavlju obavljaju da bi naši unuci naslijedili svijet u kojem će moći živjeti u miru i izobilju.

Šamani, Čuvari Zemlje iz područja Anda i Amazonije koji su me podučavali, vjeruju da moći te sile možemo pristupimo samo podizanjem svog nivoa svjesnosti. Tada postajemo svjesni da smo poput kapi u ogromnom, božanskom oceanu, posebni, ali uronjeni u nešto mnogo veće od sebe. Tek kada iskusimo svoju povezanost sa beskonačnošću, postajemo sposobni sanjamo. Uz to, osjećaj odvojenosti od beskonačnosti drži nas zarobljenim u košmaru. Ako vam ovo zvuči

kao vrtnja u krug u razmišljanju, u pravu ste. Što je bilo prvo: košmar ili osjećaj odvojenosti od beskonačnosti? Odgovor je da se to događa istovremeno.

Za prekidanje tog košmara trebamo ponovno preuzeti svoju moć sanjanja stvarnosti i oblikovanja nečeg boljeg. Za to nam je potrebno više od shvaćanja kako taj proces funkcionira. Potrebno je duboko razumijevanje vlastite moći sanjanja i njeno doživljavanje u svakoj stanici tijela. Intelektualno poimanje sposobnosti stvaranja stvarnosti odražava, ali onda i onemogućava sanjanje za kakvo ste sposobni. Ako ne iskoračite izvan intelektualnog poimanja ovog koncepta, snizit će kriterij i na kraju stvarati manje veličanstven i manje lijep doživljaj svijeta od onog koji ste sposobni stvoriti. Kada budete na najdubljem nivou razumjeli svoju moć sanjanja, shvatit ćete da to iskustvo  beskonačnosti možete doživjeti ovdje i sada i prestati ćete se osjećate odvojeno i izolirano.

Potrebno je imati hrabrosti da bi se doživjela beskonačnost.

Kad iskusite sanjanje, uviđate da se sve u vašem životu odvija u savršenom sinhronicitetu. Događaji se možda ne odvijaju onako kako biste vi željeli, ali, promatrano u širem kontekstu, oni se odvijaju u savršenom skladu.

Odvažno sanjajući, vi otkrivate da vas problemi više ne opterećuju niti određuju vaš život. Iako se suočavate sa vrlo realnim teškoćama, mijenjate svom odnosu prema njima, shvaćate da niste žrtva. Shvaćate da je vaš život upravo onakav kakav bi u ovom trenutku i trebao biti i bit ćete sposobni otpustiti sve priče zbog kojih se osjećate sputano i nesretno. Počet ćete sanjajući stvarate svijet i sve će se promijeniti.

Ipak, sanjanje zahtjeva hrabrost jer, kad je nemamo, moramo prihvatiti svijet koji stvaraju naša kultura ili
naši geni i tada osjećamo da moramo pristati na košmar. Da bismo sanjali odvažno, moramo biti spremni na to da koristimo svoje srce. U suprotnom, naši snovi će ostati na razini razmišljanja, planiranja i pretjerane brige. Tada će se naš san pretvoriti u košmar ili u puku fantaziju, držeći nas u klopci ili udaljujući se od nas dok se mi pitamo: Što se dogodilo?

Izvor: knjiga “Sanjati odvažno” Alberto Villoldo

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.