Putovanja

Jeste li ikada vidjeli pinki jezero?

ŽIVI ME

pinki jezero

Ovo nije photoshop, niti je jezero zagađeno, sve je djelo čarobne majke prirode. Jezero Hiller  nalazi se na Recherche arhipelaga u zapadnoj Australiji i vrlo je tvrdoglavo i neobično jer je eto odlučilo boto pinki. I kada uzmete vodu iz jezera u čašu, ona ostaje pinki.

Dužina jezera je oko 600 metra, okruženo je pijeskom i gustom šumom, a samo nekoliko koraka od njega nalazi se ocean. Jezero je omiljeno kod turista, pogotovo kada ga doživljavaju iz visine jer je zaista zanimljivo za fotografiranje, pa ne vidi se svaki dan pinki jezero.

Otok i jezero su prvi puta ucrtani u karte 1802 godine kada je kapetan Flinders sa svojom ekipom naletio na ovaj čaroban otok. Bili su oduševljeni pinki jezerom i njegovom nesvakidašnjom ljepotom.

Otok koji je ispao iz raja

Znanstvenici ni danas nisu sigurni zašto je ovo jezero tako pinki. Jedan teorija kaže da je tako pinki zbog soli i ostalih spojeva natrijeva bikarbonata, a druga tvrdi da su razlog tome crvene halofilne bakterije. bez obzira na svoju boju jezero je bezopasno za ljude i u njemu se slobodno može kupati, zapravo plutati.

Što god bio razlog ovoj maloj „šali“ prirode, izgleda zanimljivo i nadasve neuobičajeno. Možda nam to priroda govori da u njenoj kreaciji ništa nije nemoguće.

 via:twistedsifter.com

lac-rose-hillier-australie-02

lake-hillier-pink-lake-in-australia-4

PinkHillerLake

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.