Putovanja

Hoteli koji izazivaju vrtoglavicu

ŽIVI ME

Po čemu pamtite hotele? Po sobama, usluzi, recepciji ili nekoj drugoj specifičnosti, ili su vam svih hotele u kojima ste bili potpuno bezlični. Za ove hotele koje će te vidjeti ovdje možemo reći sve samo ne da su bezlični. Njihovi atriji su jedni od najveličanstvenijih na svijetu, visoki, beskrajni, moćni, opasni i predivni. Sve u jednom, ma pogledajte samo, a ako se bojite visina, zažmirite na jedno oko da vam ne bude prestrašno! 😉

Pan Pacific Singapur

Lit u blještavilu,  atrij trokutastog oblika Pan Pacific hotela u Singapuru pravi je  futuristički raj. Pogled sa 35. kata nudi osjećaj za pamćenje, a ako se još povezete u staklenom dizalu, tada ćete u potpunosti doživjeti ovaj spektakularni prostor od kojeg se možete naježiti. Za one koji se boje visina pogled s vrha je zastrašujući.

Kada padne noć, slika se u potpunosti promijeni i sve podsjeća na krajolik iz Blad Runnera. Potpuno drugačiji otisak ljepote!

Luxor, Las Vegas

Luxor hotel je prava piramida iste veličine kao Keopsova piramida u Egiptu. Izvana obučen u crno staklo, unutra sva u znaku starog Egipta, mjesto je, ako  ga bar jednom vidite, zauvijek ostaje u vašem sjećanju. Kada stanete nasred atrija i pogledate gore ravno u vrh, jednostavno ostanete ukočeni od ljepote. Hodnici su smješteni  sa svih strana piramide i daju jedinstveni ugođaj izgubljenosti u prostoru i vremenu. Uđete u drugu dimenziju, u novi svijet i kao da prošlost oživi i faraoni zavladaju. Jednostavno čarobno!!

Ovaj se hotel treba doživjeti!!!

 

 

New York Marriott Marquis, NY

Vrtoglavi pogledi ne mogu proći bez big Apple. Ovaj vrtoglav pogled dolazi nalazi se u hotelu  Marriott Marquis, koji je otvoren u 1985. i nalazi se na kultnom Times Square. Atrij predvorja je pravo remek djelo, izgleda poput super moderne instalacije. Ogromna tuba po kojoj klize 12 liftova brzinom od 300 metara u minuti, od prizemlja do vrha gdje se nalazi i restoran. Pravi užitak za sva čula.

Renaissance Riverside Hotel, Saigon, Vijetnam

Evo nas sada malo u Vijetnamu. Atrij Renaissance Riverside hotelau Saigonu dovoljno je dubok da može izazvati momentalnu  vrtoglavicu, čak i onima hrabrima. Atrij ovog hotela otvoren je od 22 kata do prizemlja. Bez previše sjaja, boja i čudnovate arhitekture ovaj atrij ipak ima svoju ljepotu u čistoći linija i geometrijskoj jednostavnosti i naravno,  svojoj dubini.

 

Burj Al Arab, Dubai, UAE

Burj Al Arab, slavni hotel jedro, otvoren je 1999, i ima najveličanstvenij atrij na svijetu. Ovaj gigantski atrij visok je 180 metra i nudi spektakularan pogled na bijele terase i plave tepihe koji skrivaju luksuzne apartmane od kojih je najmanii 170m2. Atrij hotela je zaista za pamćenje, iako možda malo koketira s kičem za naše zapadnjačke ukuse nikako mu se ne može oduzeti moć koji oduzma dah.  To mogu potvrditi iz osobnog iskustva. Prije par godina kada sam bila u Dubaiu gosti iz ostalih hotela mogli su uplatiti doručak u Burj Al Arabu koji je koštao 100 dolara. Jedino je to bio način da se dođe u hotel.

I vjerujte isplatilo se svakog dolara. Doručak je imao 10 sljedova, jelo se u starom britanskom porculanu, a čaše, noževi, vilice i ostalo posuđe bilo je od srebra. Svaki stol (2-4 osobe) imao je svog konobara koji je stalno stajao iza vas. Nama običnim smrtnicima to baš i nije bilo zanimljivo, i zapravo stvarno je dosadno da ti konobar mijenja10x tanjure, zdjelice i što li već za vrijeme diručka, ali je zato pogled bio ono što se pamti! Zbog pogleda i tog osjećaja koji u vama izaziva taj veličanstveni prostor svakako se isplatilo tih 100 dolara. Navodno, više nema takvih posjeta. Tko ne spava u „jedru“ nema pravo niti na njegovu ljepotu. I vi zato uživajte u slikama. 

Jin Mao Tower, Shanghaj (421 metar)

Ovako izgleda pogled na atrij sa 80. katu gledajući dolje u predvorju.  Šangaj Grand Hyatt hotel smjestio se u Jin Mao Tower i zauzima prostor od 53. do 87 kata. Njegovi hodnici i stepenište kreirani su tako da čine jedinstvenu spiralu. Kada se zagledate preko ograde kao da vas dolje očekuje vrtlog, stoga je sigurnije biti bar malo podalje od ograde, ali se svakako isplati zaviriti i doživjeti ovaj vrtoglavi pogled na bezdan atrija ispod vaših nogu!

via: environmentalgraffiti.com

Pogledajte: Zadovoljstva sa “vrha” svijeta

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.