Putovanja

Francuska na drugačiji način

ŽIVI ME

Hotel Moulin de l’Abbaye  nalazi se u srcu prekrasnog gradića Brantome en Perigord, poznatog kao “Venecija u Perigord“. Ovaj bajkoviti ima tek nešto više od 2.000 stanovnika  i nalazi se u regiji Dordogne  u Francuskoj.  Ove je idealno mjesto u koje možete svratiti ako iz Pariza krenete za Bordeaux, (nalazi se jugozapadno od Limogesa).

Hotel je pravo malo remek djelo koji obuhvaća tri povijesne zgrade. Zgrada mlina je jedna od najljepših, obrasla u bršljan s velikom drvenim mlinskim kolom izgleda gotovo nestvarno.  Tu je još srednjovjekovna kula i paviljon poznate opatije koju je osnovao Charlemagne ili Karlo Veliki 769. godine. Kako je sve puno vode, tu je rijeka Drone i puno samostalnih ribnjaka. Na rijeci je i fascinantan kameni pravokutni most Pont Coudé (datira još iz 16 stoljeća) koji se vidi sa terase restorana.

Uz savršeni krajolik ovdje možete i jahati, igrati golf, spuštati se kajacima, loviti ribu ili voziti bicikli po okolnim brdima, a možete se i pridružiti domaćinima i kupovati po placu prepunom domaćih proizvoda.

Za sve one željne mira, tišine, zelenila i romantike ovo je nezaobilazno mjesto cvijeća, dobrog vina, slasne hrane i mirisa prošlosti.

no images were found

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.