TIJELO

Ako ovako započnete dan učinite ćete nešto zaista dobro za sebe

ŽIVI ME

zeleni frape

Ne možemo odeljeti a da vam ne pokažemo što smo danas imali za doručak. Svi smo preko zime malo više papali, a sada bi htjeli skinuti koju kilu i ali i dati svome tijelu potrebne nutrijente da možemo raditi i ne misliti na jelo.

Ovaj naš smoothie ne samo da je zdrav i ukusan nego je i zasitan pa se može 8 sati lijepo živjeti na tome. Nama je uspjelo bez frke.

U naš smootie smo u mlijeko (obićno, bademovi, zobeno, kako tko voli) samo dodali bananu, kivi, cimet, mljevene orahe, bademe i lan, oni koji vole slatko su dodali još med ili datulje i top sastojak našeg smoothia je prah zelene pšenice.

Prosječna banana sadrži 1 g proteina, 3 g vlakana, 27 g ugljikohidrata, 4 g šećera, 43 mg magnezija, a možda i najvažnije od svega, 460 mg kalija, te vitaminaa B6 i B12. Tu su i fruktoza i glukoza koje ulaze u krvotok ubrzano, tako da vam i samo jedna banana može jako brzo povećati nivo šećera u krvi, a sve to u manje od 100 kalorija. Idealno zar ne?

Zašto je cimet odličan pročitajte u priči o cimetu (klikni na:) 350 gr cimeta i 5 kg srebra, a kivi je jednako tako prava mala tvornica zdravlja i neka vam ne prođe dan a da niste pojeli ovu “bombu” zdravlja.

Lan  od vitamina odličan je izvor tiamina , riboflavina, piridoksina, folne kiseline i pantotenske kiseline , a dobar je izvor niacina, dok od minerala odličan je izvor bakra , magnezija, mangan, fosfora, selena, željeza, kalcija.

Znanstveni dokazi ukazuju da dnevni prehrambeni unos od 40 grama orašastih plodova, u sklopu prehrane siromašne zasićenim mastima i kolesterolom – može smanjiti rizik od srčanih bolesti”. U tom smislu, pod orašastim plodovima podrazumijevaju se: bademi, kikiriki, lješnjaci, pistacije, orasi i pekan orasi. Što god dodali nećete pogriješiti.

A zelena pšenica? O njoj se može pričati satima, odlična je kao detoksikacija o kojoj zasigurno niste znali, a više o sastavu i svim blagodatima mlade zelena pšenice pročitajte  ovdje.

Sada kada sve ovo znate jeste li poželjeli svako jutro napraviti započeti s ovakvim smootiem?

Dobar tek, budite zdravi i lagano mršavite jer ljeto se približava.

 

 

dorucak

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.