Ah ta ljubav

Zvijezda je rođena, da doista je

Film o kojem svi pričaju

ŽIVI ME

Ima puno dobrih filmova, u nekima nas oduševi priča, u nekima nas oduševi glavni glumac kojeg volimo, neki film ima odlične efekte, neki glazbu, a neki nas obori s nogu.

Rijetko koji film ima “ono nešto” što ostavi gledatelje zamišljene u svojim stolicama sa suznim očima i srcem punim ljubavi i snage. Upravo je to uspio Bredly Cooper u svom redateljskom prvencu A STAR IS BORN, očarao nas ljubavlju ali i razdrmao dubokim pitanjima života i smisla.

Ući u ovu priču željeli su mnogi. Još 2002. Will Smith imao je namjeru snimiti film Zvijezda je rođena te je čak pronašao i redatelja je trebao to ostvariti. Na sreću ovo se nije realiziralo. Onda je u priču ušao Clint Eastwood razmišljajući da glavni likovi budu Leonard DiCaprio i Beyoncé, a kako Leonardo nije mogao u igri su bili Tom Cruis, Eminemu i Hugh Jackman, no ni od toga nije bili ništa. U kolovozu 2012. Bradley Cooper dobiva poziv od Clintona za glavnu ulogu uz Beyoncé kako bi se remake nakon toliko odgađanja, napokon snimio. Ali eto ni to nije uspjelo, tako 3 godine kasnije Clint redateljsku palicu predaje Bradleyju Cooperu, a Bradly počinje slagati ekipu koji će konačno realizirati ovu fantastičnu priču. U međuvremenu su odustali od Beyoncé jer ja tražila prevelik honorar .

U lipnju 2016. Bradley sreće Lady Gagu na dobrotvornoj zabavi. Kako je rekao, kada ju je vidio imao je jasnu viziju da želi nju u filmu. Pozvao ju je i došao kod nje doma. Kada su se našli u njezinom domu odmah su se “kliknuli” i to je bilo to. Zvijezde su se konačno posložile i film se mogao snimiti.

Bradley osim što je redatelj, napisao je i scenarij, glumi glavnu mušku ulogu iskusnog glazbenika, veliku rock zvijezdu Jacksona Mainea, koji otkriva Ally (Lady Gaga). Osim toga on u filmu doista svira i pjeva, a zajedno s Lady Gagom napisao je i većinu glazbe za film. Sva glazba snimana ju uživo na velikim i poznatim pozornicama (čak i u Engleskoj).

Film osim što je čarobna priča o ljubavi dvije divne umjetničke duše, priča je i o životu, smislu, vlastitim potencijalima i kako ih treba hrabro živjeti. Film nudi i uvid u slavu, život s druge strane pozornice, izgubljenost i dokaz da novac nužno nije izvor sreće i zadovoljstva. Tu se isprepliće i nesretna obiteljska priča, odnos dvojice braće (Sam Elliot), skrivene emocije i boli. I svaka od tih emocija savršeno je pretočena u pjesme, pa nije ni čudno da je soundtrack već prodan u preko 230 tisuća primjeraka, a njegova najpoznatija pjesma ‘Shallow’ u samo dva tjedna pregledana je više od 38 milijuna puta.

Lady Gago je briljirala u ulozi Ally. Bilo ju je čudno bilo gledati bez šminke s prirodnom bojom kose, onako iskonsku puni skrivene ljepote. Njihova ljubavna priča je doista dirljiva i odzvanja u svakom njihovom pogledu, dodiru i osmijehu. Vrlo autentično i snažno i do cijelom filmu daje tu posebnu emociju koja i kada se svjetla ugase još dugo titra u grudima.

U filmu Jack kaže Ally: „Ako postoji jedan razlog zašto trebamo biti tu, taj je da kažemo nešto što ljudi žele čuti.“

Ovaj film je definitivno to napravio i podario nam snažnu ljubavnu priču sa još snažnijim životnim istinama i porukama. Bravo Lady Gaga, bravo Bradly, kipići čekaju na vas u to uopće na sumnjamo.

 

 

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.