Kolumne

Zvijezda je rođena, a tko je kriv za kraj?

UPOZORENJE: Ako niste gledali film "Zvijezda je rođena" ne čitajte ovo

ŽIVI ME

Dakle vi ste gledali film. I vjerojatno ste se na kraju propisno ubili od suza. Pa tko ne bi na takvu ljubav i pjesmu za kraj koja otapa i ona najtvrđa srca.

Tako smo i mi, mali ženski skup, kolektivno otišle u kino i kolektivno se rastulile, ne samo u kinu, već je tuljenje nastavljeno i u autu, na putu do kafića, pa i u kafiću. Sve dok golemu tugu nismo presjekle s dva džin-tonika da konačno dođemo sebi.

Svi smo zaključili kako smo očekivali dobar film, a dočekala nas FILMČINA. Dakle Lady Gagi, a pogotovo Bradleyu naklon do poda i pljesak do neba.

E, a onda je krenula polemika, je li to baš tako moralo završiti, je li se moglo nekako drugačije i naravno kako to u Hrvatsko biva odmah se počeo tražiti krivac.

Sve moje curke su odmah uprle prstom u lik neodoljivog Jacksona Mainea. Naravno muškarac poprilično sjeban što od obiteljske situacije, što od načina života, prepun poroka kojima se ne može oduprijeti, a zapravo se i ne trudi previše. Nazvale su ga i sebičnim jer je čak bio ljubomoran na nju i na kraju se ubio i ostavio je samu. Jedan od zaključaka je bio kako je on i nije tako volio jer da je promijenio bi se, napravio bi sve za nju a ne ovako.I dok su se one tako natjecale koja će ga više ocrniti, ja sam razmišljala i pitala se jesmo li mi gledale isti film????

“Molim, jeste li gotove s vašim elaboratom tko je kriv?” upitala sam lagano.

“Jesmo naravno….. i to jednoglasno. Što?’ Ma daj, nije valjda da ne misliš tako, ti ćeš sada reći nešto drugo???”

Da.” izustila sam lagano. “Eto, ja mislim da je ona mogla drugačije i da je ona bila presudna za njegovu odluku. Naravno to je samo moja percepcija, jer da sam na njezinom mjestu ja bi to nekako drugačije.”

Nakon prvotnog neslaganja i osporavanja, naslonile su se u svoje fotelje i poslušale moje argumente.

“Dakle, imamo jednog genijalnog glazbenika, kojem je glazba život, toliko snažan da je već oglušio od nje i davanja sebe publici. On je jedna  topla, umjetnička duša ali potpuno ranjena i nespremna za okolnosti koje su mu se događale i događaju. Sve je to stvorilo ogromnu crnu rupu u njemu s kojom se ne može nositi već ju utapa u alkoholu i drogama.

Koliko je suptilna njegovo duša i otvorena prema drugima vidi se po tome kako ju je on u samo jednoj noći osjetio u njoj sve njezine strahove i prepoznao veliki talent. Mogao je okrenuti se i otići ali nije. Napravio je sve da joj pomogne, da je otvori i pokaže svijetu. Pogledajte samo što je napravio za nju nakon jednog susreta,  zapamtio pjesmu koju mu je otpjevala, napravio aranžman, sredio vozača, avion, sve kako bi joj omogućio da dođe i s njim na pozornici pokaže što može. On je bio velika zvijezda, kao recimo Axl Rose, ogromnu mašineriju oko sebe, a on je našao vremena i načina kako da za nju napravi mjesta u tom zatvorenom krugu. On ju je pustio u svoj svijet, postala je dio tima, brinuo za nju, bila mu je centar njegovog svijeta.

A što se dogodilo kada je on postala slavna?

Ona njega nije pustila u svoj svijet. Sjećate li se one scene kada je došao do nje i pitao da gleda kako pleše, ona ga je poslala kući.

Da se je on imao želje promijeniti vidi se po tome da je krenuo s liječenjem, ali to nije bilo dovoljno. Ne može se on nakon 3 tjedna liječenja izliječiti. To je proces. A u tom procesu ona je trebala biti uz njega, on to nije mogao proći sam. Njegovi demoni su još uvijek bili jači od njega. Sada je on trebao njezina krila za let, baš onako kako je ona na početku trebala njegova. On joj je to dao, ali ona nije njemu. Nije se dovoljno borila za njega. Karijera joj je očito bila važnija.

Je, pitala je menadžera da i  Jack ide s njom na turneju, ali se na njegovo prvo odbijanje povukla. Nije se potrudila za njega koliko je on za nju kada joj je trebala ruka za pomoć. Pa čak ga je i lagala. Na njenom mjestu, ja to ne bi. Za takvu ljubav bila bi uz njega dok ne prođe kriza, čistila bi mu dušu i punila snagom dok se konačno ne podigne na svoje noge. Činilo mi se kao je ona išla onom tipičnom ženskom logikom, ako me voliš promijenit ćeš se za mene, ali to tako ne ide. On nije bio osoba koja je odbijala promijeniti se, borio se protiv svojih crnila, imao je želje, otišao na liječenje ali to nije bilo dovoljno, trebao je i nju 100% uz sebe, a to nije dobio. Dobio je odbijanje i laž, a nakon onoga što mu je njezin menadžer rekao naravno da je posumnjao i u njezinu ljubav.

Nije imao kuda otići, bio je uništen i sam, odbačen od svih, osjećao se kao uteg njenog života i života uopće, a znao ja da nema snage još gospodariti sa sobom. Nakon svega što je prošao za njega je smrt bila jedini odgovor. To je bio njegov dar njoj, oslobodio je od sebe. Zadnji čin ljubavi koja nema granica.”

A koji je vaš odgovor na to?

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.