UM

Znate li koja se zapovijed najviše puta ponavlja u Bibliji?

ŽIVI ME

Znate li koja se zapovijed najviše puta ponavlja u Bibliji? Ponovno i ponovno, ova zapovijed pojavljuje se više od bilo koje druge.

Možete li pogoditi što je to?

NE BOJ SE!!!

Nije “Ne laži.” Nije “Ne kradi.”  Nije “Ne sagriješi bludno.” Već NE BOJ SE.

Zašto?

Jer strah je briljantan!

Svi se mi svakodnevno suočavamo s nekim svojim strahovima. Strah nam stvara probleme, jer nas uvjerava u ”istine” o nama samima i drugima. Blokira nas u ostvarivanju svog životnog plana i sprječava razvoj snova koje nosimo u srcu. Taj glas straha ti svakodnevno govori: ”Nisi sposoban. Ne možeš ti to. Premlad si. Trebaš više vremena i mudrosti. Nije vrijeme. Nemaš mogućnosti. Šuti, gdje si tu si. Može i gore. Bolje ti je da i ne pokušavaš………”  Toliko toga i to samo u jednom danu. Kada bi za svaku miso koja dolazi iz straha dobili kunu, u samo mjesec dana bili bi milijarderi.

Razlog zašto Biblija spominje strah toliko često je što isti dovodi do svih drugih grijeha i nepodopština. Dovodi nas do skrivanja, laganja, ljubomore, tračanja, ljutnje, bijesa i mnogih drugih negativnih emocija i ponašanja. Vodi nas do plitkih života i praznih obećanja. Strah može oblikovatij cijeli naš život, ako mu to dopustimo.

Ako samo malo pažnje posvetite razlogu zašto neke stvari niste napravili i zašto se ne usudite živjeti svoje snove, zašto samo stojite na mjestu i tapkate doći će te do istog odgovora, strah vas je!

Strah je najveći naš uteg,  zato i nije čudo što se u Bibliji toliko spominje to NE BOJ SE.

Ne slušajte taj lažljivi glas straha u sebi, ne dozvolite da zbog njega ne živite svoje potencijale. Razmislite o svojim strahovima, koji su često prikriveni, pronađite ih, osvijestite ih i krenite naprijed.

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.