Ženski piknik

Žena koju zovu nevjesta oceana

ŽIVI ME

Život je pun divnih žena koje ruše sve predrasude i pomiču granice. Jedna od njih je Justine Dupont.  Ako smo ikada mi obični surfolaici razmišljali o surfanju, onda smo razmišljali o neustrašivim preplanulim muškarcima zanosnih tijela i očaravajućih osmijeha, tu baš i nije bilo žena. No Justine dokazuje da smo samo zarobljeni u svojim oskudnim paradigmama.

Ova mlada dama od 27 godina voli avanture i izazove. Trostruka je  viceprvakinja svijeta u 3 različite discipline u surfanju, višestruka državna i europski prvakinja u surfanju i longboardingu pa nije ni čudo što je nazivaju waterwoman, a neki i nevjestom oceana.

Justine živi između Seignossea u Francuskoj i Nazare u Portugalu i srfanje je njezin život. Još kao 11-togodišnja djevojčica zaljubila se u valove i ocean. Tata koji je bio isto surfer na nju je prenio tu strast. U početku kaže da se bojala valova, u njoj su izazivali strahopoštovanje i ledil krv u žilama, no unatoč tomu odlučila ih je osvajati, korak po korak i lomiti svoj strah. Danas ova neustrašiva djevojka jedna je on nekolicine surfera koje se usude surfati po Veliki valovima čija visina doseže i do 15 metara (visina jede petokatnice).

Kada je prvi puta odlučila zajahati Velike valove koji se zovu Belharra, ništa nije rekla roditeljima, samo im je za svaki slučaj napisala pismo gdje je pisalo “Žao mi je nisam uspjela!”. Na sreću ovo pismo nitko nije morao čitati.

Ove godine je Justine  proglašena „najboljim ženskim Big Wave surferom godine“.

Od 2018. godine Justine je izabrana za predsjednicu Komisije za sportaše Međunarodnog udruženja za surfanje. Više puta je surfala nekim od najvećih valova koje je surfala žena. Nekoliko puta je završila  prvi na Ride’O Meter ljestvici koja se bavi surferima i ostalim sportašima ekstremnih sportova. 

Njena karijera je u procvatu, a osobnost ove mlade žene pobudi veliko zanimanje.

Možete je pratiti na njezinoj web stranici: https://justinedupont.fr

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.