Ženski piknik

Žena kojoj su glumci napisali pjesmu

ŽIVI ME

Što duže ostati lijep, mlad i zdrav želja je mnogih. Danas smo obasuti idejama, savjetima, novitetima, metodama, sistemima kako to dostići. Vjerojatno ste i vi kao i mi svi već pomalo izgubljeni u svemu tome. No, možda je rješenje puno jednostavnije nego što nam se čini. Kada pročitate ovaj članak vjerujemo da ćete i vi baš kao i mi uzviknuti: “Pa to je to!”

A sada upoznajte iznimnu ženu koja je osmislila način kako na prirodan način možete sačuvati svoje tijelo mlado i zdravo.

Sanja Malbaša Gošović je liječnica opće prakse, spec. akupunturolog i kozmetolog, inovatorica s 54 zaštićena industrijska dizajna i od 1990. godine ponosna vlasnica brenda TEENLIFTING®. Zvuči vrlo moćno zar ne? No, uz sve to Sanja je predivna žena toplog osmijeha i sjajnih očiju pogotovo dok priča o svojim otkrićima i znanju kojeg gradi radeći ono što voli već gotovo 30 godina.

Kako je sve počelo?
Kada sam završila medicinski fakultet nije bilo lako pronaći posao u struci, a ja nisam mogla sjediti doma i čekati. Odlučila sam uzeti stvari u svoje ruke i krenuti raditi nešto što me je tada zanimalo. Okrenula sam se kozmetologiji i akupunkturi. Iako su me mnogi odgovarali od toga ja sam imala svoju viziju i nisam posustala. Kako sam predana osoba tako sam duboko ulazila u problematiku, istraživala, kopala, otkrivala. Bilo je zanimljivo proučavati što se sve može. Sve sam se više upuštala u elektroakupunktura i elektrostimulaciju gdje se točke dodatno stimuliraju strujom. Tako sam laganu ušla u svijet elektroda.

Kako ste došli do ovoga što danas radite?
Sasvim slučajno. Pacijentici sam tretirala migrenu elektrostimulacijom. Kako je žena dolazila redovito, bili smo svjedoci kako njezino lice postaje sve mlađe i mlađe. Tretman je djelovao i na mišiće lica koji su se ovom stimulacijom učvrstili i tako pomladili lice, napravili prirodan lifting. Bilo je zanimljivo otkriće koje me je privuklo.

Što vam je bilo najizazovnije?
Najveće umijeće ja napraviti dobre elektrode koje će stimulirati sve mišiće, i one male i velike. Kako sam kroz rad imala sve više iskustva tako sam sama preoblikovala elektrode. Zapravo sam ih sama šivala i isprobavala kako bi dobila što bolji rezultat i što ugodniji tretman.

Ja sam sam sebi bila najbolji pokusni kunić. Tako sam si tretirala jednu stranu lica, a drugu ne. Nakon nekog vremena izgledala sam vrlo smiješno. Jedna strana je bila opušten i izgledala je puno starije od druge strane koje je bila svježa, zategnuta, dignutih obrva. Bila sam prava hodajuća reklama. Nakon toga nitko nije mogao reći da tretman ne djeluje.

I tako je nastao TEENLIFTING®?
Da, kada sam sve to otkrila, definirala elektrode, otišla sam zaštititi tu metodu kojoj sam sada morala dati nekakvo ime. TEENLIFTING® mi se činilo prikladno ime jer doista metoda vraća licu taj svjež mladenački izgled. Sada je TEENLIFTING® zaštićen u Hrvatskoj, Europskoj uniji, Kini, SAD-u te drugim zemljama.

Dakle, koja je definicija TEENLIFTING®?
To je priča o mišićima! Jedinstvena prirodna metoda stimulacije svih mišića tijela i lica istovremeno, odnosno stimulacije velikih grupa mišića, za što se koriste posebno i novooblikovane elektrode kao i standardne elektrode postavljene nestandardnom metodom u svrhu postizanja kvalitetnijih i učinkovitijih rezultata. Zapravo ona podrazumijeva: trening, lifting, pomlađivanje, oblikovanje, stimulaciju akupunkturnih točaka, drenažu, pojačanu cirkulaciju stimuliranog tkiva, jačanje koštane mase, primjenu fizikalne medicine u kozmetici s istodobnim odličnim rezultatima u rehabilitaciji i profilaksi svih zglobova i mišića.

Ova metoda nije samo estetska već i zdravstvena?
Sve ove godine ja i dalje istražujem i otkrivam što se sve može postići. I dalje se oduševljavam rezultatima. Osim što pomlađuje lice, ona djeluje i na tijelo tko što ga oblikuje, uklanja celulit i bolna mjesta, vrši drenažu i detoksikaciju organizma, povećava cirkulaciju i oksigenaciju svih tkiva. Ako radimo elektrostimulacija svih mišića zdjelice i unutarnjih organa rješavamo problem inkontinencije, impotencije, bolova u kukovima i kralježnici, podizanja maternice, drenaže i oblikovanja trbuha, stražnjice i bokova.

Što je to tako moćno u tom procesu?
Znate, mišićno tkivo je čudo. Mišići su naše prave pumpe života. Svi znamo da da je srce pumpa koja pokreče krvotok, no mišići su pumpa koja pokreće svu vodu u našem tijelu, a mi smo gotovo 70% samo voda. Ako su mišići neaktivni postajemo bara. Nema protoka, sve gnjili i toksini se nakupljaju pa postajemo bolesni. Kada aktiviramo mišiće, pokrenemo svu vodu i sve postane protočno, postajem bistri potok koji žubori. Mišići su tako bitni za naše opće stanje, kada bi ljudi samo znali koliko, stalno bi se kretali.

Dok smo mladi, sve je to aktivno, hormoni se luče i održavaju tijelo, već nakon dvadesete sistem se počinje urušavati, mišići popuštaju, gubiti tonus. Ovom metodom vraćamo mišićima tonus, zato se nakon tretmana osjećate odlično, poletno i puni snage. Snaga života ponovno kola tijelom.

U svojih 3 desetljeća rada s puno poznatih i manje poznatih osoba zasigurno imate puno zanimljivih iskustava?

Da svega je tu bilo, no jeda priča mi je posebno draga. Vezana je uz Radu Šerbedžiju i Brijune. Naime, njegova kći Lucija ga je dovela u salon da se malo “osvježi” prije odlaska na Brijune. Radi se ova priča posebno sviđala pa me je pozvao da dođem na Brijune gdje su pripremali novu predstavu. Tako sam došla tamo i smjestila aparaturu u jednu sobu. Doista je sve izgledalo nadrealistički, stari vojnički kreveti izgledali su kao da je vrijeme stalo, a sve je bilo puno elektroda. Glumci su u pauzama dolazili na tretmane. Samo su se izmjenjivali. Oni su imali ubitačan tempo i po suncu i kiši, a i ja s njima u svim onim elektrodama. Od milja su me prozvali Nikolina Tesla, što zbog elektroda, što zbog mojih ličkih korijena. Kada smo se rastajali napisali su mi pjesmu, tj. nove riječi na glazbu pjesme Fala. Bio je čaroban i vrlo emotivan trenutak kada mi je Josipa Lisac uz sve njih i violinu otpjevala tu pjesmu za rastanak. Nešto što pamtiš za sva vremena.

Pjesma:

Tekst pjesme je:

Za svaki strujni krug
kaj pustit si nam znala
za svaki tretman tvoj
od sveg ti srca fala
Tak malo bora sad
na licu nam se najde
od botoxa i noža
nema puno vajde
Mlađa si nam lica
nesebično dala
Nikolina Tesla,
od sveg ti srca fala.

Posebnu vezu iste mali s Anom Karić?
Da, Ana je bila divna temperamentna glumica i još divnija žena, doista pravi primjer kako nikada ne morate izgubiti onaj čisti, otvoreni, mladenački pogled. Sve je to moguće uz stimuliranje i održavanje tonusa mišića, bez ikakve kirurgije, botoxa i sličnog. Tu su i Ruža Pospiš Baldani, Almira Osmanović, Massimo, Tarik Filipović, Nina Violić, Josipa Lisac i mnogi drugi dragi prijatelji. Svatko od njih, uostalom kao i svaki naš klijent sa sobom nosi svoju jedinstvenu priču.

Imate li poruku za kraj?
Prije svega budite sretni sami sa sobom, radite stvari koje volite, živite strastveno i pazite na tijelo, ono je vaš hram, a posebno pazite na svoje mišiće. Držite ih u pokretu, neka budu snažni, puni života, tako ćete i vi ostati zdravi i lijepi. Kako kaže naš slogan Aktivirajte, ne plasticifirajte!

Fotografije: Privatno

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.