Ženski piknik

Žena inovator koja je osvojila svijet

ŽIVI ME

rosa ferincevic

Živimo u izazovnim vremenima, mnogi ekonomisti tvrde da ulazimo u novu eru u kojoj će naprijed ići samo oni koji budu bili u stanju generirati dobre ideje i biti inovativni.

Biti inovator kao da je urođeno Rosi Ferinčević vlasnici tvrtke MarinaLab Opus, inovatorici koja je patentirala ACIDOSALUS i od tada na raznim stranama svijeta prima samo pohvale i nagrade.

 MIKROBI SU SVUGDJE.
MIKROBI SU SVEMOĆNI.
MIKROBI ĆE IMATI POSLJEDNJU RIJEČ.

 Louis Pasteur 

Kako je sve počelo?

Još dok sam radila u TOZ-u u razvoju i kontroli (tada je TOZ proizvodio i kozmetičke olovke) dobila sam knjigu “Život bez boli” gdje se pisalo o crijevnoj flori, utjecaju na imuno sustav i cjelokupno zdravlje, a i ostvarena istina i tvrdnja koju je izrekao Louis Pasteur mi je dala puno motivacije da napravim nešto posebno i korisno za poboljšanje kvalitete življenja. Poremećena ravnoteža crijevne flore je prva karika od koje kreću bolesti. Dok sam to čitala osjećala sam istinitost i važnost tog znanja. Dobrih bakterija možemo naći u kiselom kupusu, kiselim krastavcima, tako su se počeli razvijati prvi probiotici. To je bio okidač stvaranja Acidosalusa® i proizvoda koji osiguravaju dobre bakterije.

Što je Acidosalus®?

Latinski acidus znači kiselina, a salus ozdravljenje, dobro osjećanje, spašavanje života. Acidosalus® je prirodni pripravak nastao fermentacijom mlijeka pomoću jedne od najmoćnijih probiotičkih bakterija Lactobacillus acidophilus. Acidosalus® sadrži vrlo visoku koncentraciju živih klica Lactobacillus acidophilus po mililitru pripravka (109-1011 cfu/mL), te prirodnu antibiotsku supstancu koja ima široki antimikrobni spektar kojim blokira rast i razvoj patogenih bakterija i gljivica u crijevima i sluznicama, te je bogat vitaminima B skupine uključujući i folnu kiselinu (B9).

Zašto bi trebali uzimati Acidosalus® ?

Bakterijski soj Lactobacillus acidophilus karakterizira izrazito djelotvorno antibiotsko djelovanje; sprječava rast i razvoj različitih bakterija i gljivica, na primjer: Salmonellae, Shigella, Esherichia coli i drugih enteropatogenih bakterija, te posebno gljivicu Candida albicans.

Zbog sposobnosti naseljavanja u probavnom traktu, poboljšava ukupno stanje crijevne mikroflore, utječe na mnoga patološka stanja koja su posljedica oslabljenog imuniteta. Soj za izradu Acidosalus® pripravka testiran na miševima sa induciranim tumorom pokazao je pozitivan učinak. Uzimanjem Acidosalus® pripravka smanjuje se rizik od stvaranja tumora.

Koliko danas već proizvoda imate?

Danas već imamo 27 proizvoda, osim dodataka prehrani tu su proizvodi za njegu kose, kože i noktiju, oralnu higijenu a posebno smo ponosni na Acidosalus® vaginalete za pomoć i liječenje vaginalnih infekcija uzrokovanih različitim bakterijama, virusima i gljivicama kao što su Escherichia coli, Proteus, HPV virus, Candida albicans. One su doista prava pomoć svakoj ženi.

Naše Acidosalus® proizvode mogu koristiti djeca, dojenčad, trudnice i dojilje.

U svojim policama imate mnoge nagrade?

Nagrade me vesele, daju mi snage da nastavim dalje. Bilo ih je jako puno, preko 40. Najdraže su mi Zlatna kuna HGK, Inova Zg, iz Londona, Pitzburga, iz Moskve gdje smo dobili zlatnu medalju za vaginalete i kapi za oči ili nagrada za posebna dostignuća od Svjetske mreže žena inovatora. U Kuala Lumpuru je prošle godine održana 14. malezijska izložba inovacija i novih tehnologija, proizvod Acidosalus® Baby osvojio je “Best Award” zlatno odličje, a  Acidosalus® pasta za zube dobila je brončanu medalju. Lijepo ih je vidjeti i sjetiti se svega što sam prošla do sada. Svakoj se iznova veselim.

Kako je biti žena poduzetnik u Hrvatskoj?

U Hrvatskoj je teško biti poduzetnik, a još teže žena poduzetnik. Toliko toga još nije posloženo i otežava poslovanje, ali svi se mi borimo. Ponekada bude teško da poželite skupiti kofere i svoje znanje te pokrenuti proizvodnju negdje dalje. Mi smo obiteljska firma i ja bih tako rado da se mogu samo baviti inovacijama, ali još uvijek nemam tu privilegiju.

A strana tržišta?

Sada kada smo napravili nove pogone i i dobili sve certifikate, krenuli smo i na strana tržišta. Za sada sve ide po planu i to me jako veseli.

Još nešto za kraj?

Željela bi poručiti svima koji imaju snove neka se odvaže ostvariti ih. Tu smo da idemo velikim koracima naprijed bez obzira na vjetar koji nam puše u lice i ponekada je toliko jak da nam se čini da hodamo na mjestu. Ako se date 100% uspjeh neće izostati.

Divno je znati da postoje ovakve žene koje pomiču granicu. Vi svakako zavirite na web Acidosalus i osigurajte svome tijelu najbolje u ovo vrijeme kada se spremaju gripe, prehlade…..! Uvijek je bolje spriječiti nego liječiti!

acidosalus-800x533

 

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.