Informirana

Zavirite u svijet poznatih statua svestranog Ivice Propadala

ŽIVI ME
Nakon 25 godina, nagrade Porin, Dora, Večernjakova ruža i mnoge druge kristalne statue slikara, scenografa, dizajnera i glazbenika Ivice Propadala, bit će prvi put izložene i predstavljene zagrebačkoj publici u Muzeju Mimara.

Iako je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu Ivica Propadalo (Livno, 1950.) afirmirao se kao glazbenik i slikar.  Autor je brojnih statua i nagrada – Dora, Porin, Grand prix za Međunarodnu biciklističku utrku kroz Hrvatsku, zatim nagrade Hrvatske turističke zajednice: Plavi i Zeleni turistički cvijet, Djelatnik godine, Zlatna penkala, Međunarodna nagrada CIRCOM za najbolje europske TV emisije.
Dizajnirao je brojne plakate, a za svoj slikarski i scenografski rad dobio je niz domaćih i stranih nagrada i priznanja, među ostalim, Grand prix na Međunarodnoj izložbi crteža u Rijeci 1998. godine, kao i Grand prix na Međunarodnoj izložbi portreta u Tuzli iste godine.

Svaka nagrada mora sadržavati dozu pozitivnog kiča i glamura.

Objavljene su mu dvije monografije “Crteži s mog radnog stola“ i “Scenografije – instalacije s razlogom“.
Glazbenu karijeru započinje u bendu Cod koji je svojevremeno bio prateći bend Zdravka Čolića i Kemala Montena. Prije deset godina je aktivirao nakon tri desetljeća svoju grupu iz studentskih dana “Teška industrija”, koja djeluje i danas. 

Suosnivač je i umjetnički direktor Udruge za promicanje kulture i umjetnosti “Ja BIH…“, a dugo se bavi adaptacijama i uređenjem interijera. (Hina)

Propadalo je jedan od rijetkih umjetnika s tolikim brojem realiziranih nagrada i to ne samo na ovim prostorima, nego i na prostoru Europe.

Posjetitelji će od 07. do 17. studenog u Muzeju Mimara moći vidjeti djela koje krase vitrine mnogih regionalnih i svjetskih zvijezda. Propadalove nagrade dobili su brojni domaći izvođači poput Tereze Kesovije, Arsena Dedića, Gabi Novak, Matije Dedić, Olivera Dragojevića, Gibonnija, Parnog valjka, Prljavog kazališta, Tonija Cetinskog, Nine Badrić, Massima Savića i brojnih drugih.

Nakon Zagreba izložba u siječnju seli u Ljubljanu, u ožujku u Rijeku, te u svibnju u Zadar.

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.