Muški svijet

Zašto muškarci „padaju“ na manipulatorice

ŽIVI ME

Biti muškarac ponekad i nije lako. Iako smo već zagazili u 21. stoljeće i daleko smo odmakli od pećinskog doba kada su muškarci išli u lov, a žene ostajale čekajući plijen kojeg će muškarac donijeti, izgleda da se u muškoj svijesti jako malo promijenilo u odnosu na to neandertalsko doba. Princip je ostao isti promijenile su se samo nijanse. 

Većina se muškaraca i dan danas osjeća moćno i ispunjeno kada nalete na „nemoćne, krhke žene“ kojima je potreban muškarac „spasitelj“ da ih izvuče iz nevolje i spasi ih od ove opake nemani zvane svakodnevni život. Muškarci zapravo vole žene koju su na neki način ovisne o njima. Ta ovisnost ne mora biti samo materijalne prirode, ali imati dovoljno novaca svakako daje muškarcima dodatnu snagu i veliki zamah njihovom krhkom muškom egu. Uspješnost i moć (čitaj lova) ono je što muškarce čini muškarcima, bar u njihovim glavama.

A što se dogodilo sa ženama (nekim ženama, u početku je to uvijek manjina)? Čini se da su neke žene konačno usudile izaći iz pećine, pa su tako shvatile kako i one same mogu krenuti u lov, a ne sjediti doma i danima čekati snažnog muškarca da se vrat i donese ulov. Mnogim ženama je postalo besmisleno čekati i uklapati se u dnevni red muškarca, otele su se kontroli i uzele stvari u svoje ruke. Ovaj potez neminovno dovodi do činjenice da su dans mnoge žene preuzele i ulogu muškarca. Same žive, same zarađuju, same voze, same odlaze u kupovinu, same izlaze, same se brinu o sebi, same su sebi postale oslonac i za to im više ne trebaju muškarci. Samim time ne pristaju na „poslušnost“ i rade što hoće!

I što se dogodilo??? Narušio se muško-ženski eko sistem, žene su napravile novi korak i zavladale muškim teritorijem, a muškarcima još uvijek nije jasno što im se dogodilo!! Izgubili su svoju ulogu lovca i sada ne znaju što bi sami sa sobom. Izgubivši tu svoju ulogu, kao da su izgubili i svoj muški identitet, kao da su izgubili sebe. I tako je nastao kaos, ustaljeni red se pobrkao i odjednom svi kukaju.

Samosvjesne i „odmetnute“ žene se pitaju gdje su to nestali pravi muškarci, a izgubljeni muškarci ne znaju što bi sada oni trebali kako bi ostali „muškarci“! Počeli su se bojati samosvjesnih žena, jer ako one mogu sve same, pitaju se muškarci:“Što ćemo im onda mi??“ Počeli su razmišljati kako ih takve žene zapravo i ne trebaju, a to je posve krivo. Samosvjesne žene ne trebaju muškarca zbog toga da im omogući živjeti, one trebaju muškarca  zbog ljubavi, zbog prijateljstva, zajedništva i ljepote. Naravno, muškarci još nisu otkrili svoju novu ulogu, partnersku ulogu, odnos u kojoj dosadašnji raspored  „snaga“ više ne vrijedi, postaje nebitan. Sada svatko umije sam, al u dvoje je ljepše! Novi odnos više nije uvjetovan postojećom podjelom uloga fizičke i materijalne moći , već naprotiv,   do izražaja sada dolazi naša duhovna moć, nadopunjavanje i zajednički rast.

I tako smo trenutno u vakuum, prostoru bez mirisa i okusa u kojem vlada anarhija. Žene „puštene sa lanca“ luduju u svojoj novostečenoj slobodi da rade što hoće, a muškarci se skupljaju u svoje muške čopore gledaju nogomet, piju i kurvaju se…. naravno, to ima naizgled vraća izgubljenu mušku moć!

A onda se pojavljuju hijene!

Tko su hijene! Hijene su one lukave žene, manipulatorice koje su prepoznale situaciju i shvatile kakao u ovom kaosu vrlo lako mogu bez puno napora i truda ostvariti svoj osnovni cilj, a to je materijalna sigurnost. Takvim ženama se ne da odlaziti u lov, graditi karijeru, zarađivati novac, brinuti o sebi. To nije baš lako, puno je lakše iskoristiti muškarca za to. No, takve žene više ne žele ostati u pećini i čekati svog muškarca, brinuti o njemu i dati mu sve što je potrebno, a ne, ne!!!! One sada isto žele imati potpunu slobodu. Samo ta njihova sloboda nije ono što si mogu priuštiti same već im za to treba muškarac. One žele uzimati i ništa ne davati! Ono što one daju je samo njihova gluma!

One su jako dobro shvatile kakao muškarca vezati uz sebe. Jednostavno, samo mu treba vratiti osjećaj kako je oni veliki lovac , a ona krhka, nježna žena koja nikako ne može zamisliti život bez njegai sve će učiniti za njega. To je ono što hrani poljuljani muški ego, lažna udica za naivne muškarce . Naravno, ne treba ni spomenuti da takve žene ne biraju muškarce koji spajaju kraj s krajem, već samo one koji umiju, mogu i svakako imaju. Nude laž, kako bi dobile ono što im treba. U cijeloj toj  poznatoj ikonografiji  čistokrvne sapunice ima puno suza, drame, ljubomornih scena, puzanja, uzdisaja i čega sve ne, te žene su prave glumice koje će napraviti sve kako bi perfidno umotale muškarca u svoju mrežu. Muškarci nisu ni svjesni što ih je snašlo, dapače, oni su još i sretni kako su naišli na „pravu“ ženu, krhku, nježnu i punu ljubavi, ženu ovisnu o svom muškarcu! O kako divno, kakva šarena parada, kakav cirkus Colorado!!!!

A onda se dogodi krah, kada hijene završe sa svojim plijenom i iscrpe ga, vrijeme je krenuti dalje, naći novi plijen koji će im omogućiti nove blagodati. Show must go on! Ego uvijk traži samo više i voše!!!

Neki dan mi je jedan prijatelj rekao za svoju ženu: „Ne znam što joj se dogodilo, bila je tako umiljata i slatka, a sada kao da je podivljala. Vi žene ste tako čudne, u braku kao da poludite, nikada niste zadovoljne. Sada joj više ništa ne valja!“  

Ja sam samo stajala u čudu i gledala, zar njemu zaista nije bilo jasno za koga se oženio! Svi mi okolo vidjeli to, a on ne. On je naravno bio zaluđen njenom glumom!Očito muškarci još uvijek ne prepoznaju žene manipulatorice, hijene, taj nusprodukt svake promjene (ima i muškaraca hijena, oni su u manjini ali i njih ima).

Al tako je to, ništa se ne događa preko noći i sve zahtijeva proces.

Nadam se da ćemo uskoro doći do novih spoznaja i popeti se na jedno više stanje svijesti. Onda će se sve vratiti u balans i svijetom će zavladati ljubav!

Možda vam se ovo čini previše optimistički, ali ako se potrudimo, otvorimo srce i prestanemo hraniti ego, sve je moguće! Čuda se ne događaju, mi ih moramo stvoriti! Pa što se čeka!! Hajmo se svi zajedno konačno probuditi i shvatiti tko smo!!

 DG

 

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.