Životne spoznaje

Sve je za neko dobro

Nije sve tako crno kako nam se čini na prvu

ŽIVI ME

 

 Svako zlo je za neko dobro! Mnogi od nas su zasigurno čuli ovu poslovicu koju su koristili naši stari, a neki se ponekada i koriste njome. Istina je da ova izreka ima potencijal biti puno više od onoga što se naizgled čini.

Dok nam je dobro u životu imamo puno vjere u njega, no pravi test sigurnosti ne događa se kada sve ide glatko, već u trenucima kada nam se čini kao da sve oko nas raspad. Ovdje je riječ ” čini ” zaista bitna riječ, jer se nama samo to čini pošto vidimo tek samo jedan segment velike slike naših života. Upravo u tim trenucima kada nam se čini kako se sve oko nas raspada, zapravo iza kulisa naših shvaćanja, dolazi nam nešto što je još uvijek prikriveno za nas.

U životu ima toliko jasnih primjera ovoga o čemu govorimo. Na primjer, netko propusti svoj let i naravno da je uzrujan. Odmah u glavi vrti što je sve propustio, koliko stvari će se sada zakomplicirati, bijesan je što nije napravi o ovo ili ono pa mu se ne bi dogodilo da kasni i hrpu drugih negativnih misli vrti po glavi, uostalom kao i mi svi u sličnim situacijama. Bijesni smo i nesretni jer jer smo samo fokusirani na ono što vidimo: zakasnili smo na avion, dobili smo otkaz, ne idemo na godišnji, izgubili smo novčanik…!  A zašto se sve to dogodilo?? U slučaju propuštenog leta ,u najekstremnijem scenariju,  netko je na taj način izbjegao smrt jer je baš taj avion imao nesreću. U najboljem slučaju, upoznaje nekoga posebnog jna svom sljedećem letu. Možda nikada nećemo znati zašto je netko propustio svoj let, ali definitivno razlog postoji, bez obzira znali mi za to ili ne. U većini slučajeva ne možemo vidjeti tu veću sliku, razloge zašto se nešto dogodilo, ali moramo imati na umu da razlog uvijek postoji. To je ono što možemo!

Duhovni put potiče nas da se prisjetimo kako postoji pozitivan aspekt u svakoj situaciji, stoga moramo vjerovati da Svemir (stvoritelj) uvijek radi u našu korist čak i onda kada je situacija vrlo bolna i neshvatljiva. Ovakve trenutke možemo koristiti kako bi rasli i gradili našu sigurnost u tu silu koja nas vodi, koji nam želi dati samo najbolje, bez obzira kako to “najbolje” izgleda kroz objektiv naše ograničene percepcije. Prisjetiti se jedne uobičajene scene kada vi kao roditelj ne dajete čokoladu svojoj djeci prije ručka jer znate da to za njih nije dobro, bez obzira koliko oni baš sada željeli čokolada i ne razumiju vašu odluku. Upravo smo mi takva djeca u njedrima svemira. Hoćemo čokoladu, a svemir nam daje jabuke i mi se zbog toga strašno ljutimo.

To je razlog zašto je izreka  “svako zlo je za neko dobro” puno više od stare narodne poslovice. Ako u nju vjerujemo svim svojim srcem i dušom aktivirali samo duhovnu tehnologiju koja će nam pomoći u doživljavanju dobroga  u svemu što nam se događa .

Sve je za neko dobro. Mi ga ne moramo odmah vidjeti, samo moramo vjerovati da postoji.

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.