Putovanja

Tori Tori savršenstvo s okusom sushia

ŽIVI ME

Tori Tori jedan je od najboljih japanskih restorana u Mexico City-ju, no osim što je kulinarski najbolji sada se seli i u novi prostor koji je i arhitektonski i dizajnerski savršen.  Arhitekt Michel Rojkind i dizajner Hector Esrawe udružili su snage i kako bi osmislili nešto zaista spektakularno.

Restoran je smješten u četvrti Polanco gdje se zadnjih godina značajnije mijenja urbanistički plan, se većina kuća pretvara u poslovne prostore i restorane. Većina tih prostora promijeni izgled u svojoj unutrašnjosti dok vanjski dio kuće samo obnovi .

No, Michael i Hector su htjeli napraviti nešto sasvim drugo. Iako je vanjski dio ostao isti, fasada novog restorana je nešto što zaista privlači pažnju. Mreža kao da izlazi iz zemlje i penje se po zgradi poput nekog umjetnog bršljana i zamata cijelu zgradu u svoje vijuge. Ova mreža napravljena je od čeličnih ploča izrezanih po točnim specifikacijama daje zgradi poseban izgled, a ostavlja prostor svijetlu koje izvana dopire u unutrašnjost.

Interijer je sklop raznih otvorenih prostora, terase, sake bar, hram za ručavanje, sve je usmjereno vrlo zahtjevnim ljubiteljima sushia. Puno drvenih detalje, organskih zidova, originalnih stolova i stolica, boja stopljenih s okolinom ovom restoranu daje osoban izraz japanske kulture provučen kroz suvremenost i kozmopolizam.

Svakako bi bilo predivno pojesti jedan dobar suchi na ovakvom mjestu utopljenom u savršen dizajn.

no images were found

via: Rojkind Arquitectos

Pogledajte: Ručak u vodopadu i “Kocka” restoran koji putuje

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.