Lijepi

Tajne više nisu sigurne

ŽIVI ME

 

Od 31. listopada do 20. studenog, Merkur će se kretati retrogradno zodijačkim prostorom Škorpiona.

Retrogradnost planeta u osobnom horoskopu, kao i u tranzitu nosi energiju uspavljivanja okolnosti, odgađanja, zastoja. Vraća nas u prošlost. Nešto još trebamo doznati, naučiti i shvatiti. Planovi se odvijaju sporije, tu je i drukčiji osjećaj za vrijeme, kao da prolazi sporije nego inače.

Merkur je planet pod čijom dominacijom se nalazi komunikacija (govor, slušanje, pregovaranje), čitanje, učenje, prodaja, kupovina. Pozicija Merkura je bitna i kod sklapanja ugovora, početka rada na novom projektu, upravlja važnim dokumentima.

U vrijeme njegovog retrogradnog kretanja lako može doći do zabuna, pogrešnog tumačenja stvari. Nekoga hitno trebamo, ali ne uspijevamo ga dobiti. Telefon je isključen ili zauzet, odgovori na poruke stižu kasnije od očekivanog. Neki uređaji se kvare, nešto popravljamo, revidiramo, popravljamo, bolje shvaćamo, dovodimo u novi red.

Njegovo retrogradno kretanje znakom Škorpiona ima posebnu simboliku. Teme ovog tranzita su intimnost, iskrenost, istraživanje, novac, imovina i resursi drugih ljudi, seks. Ovaj Merkur dubinom i intenzitetom misli ima sposobnost korjenito preobraziti i transformirati ono što jest. Počistiti nepotrebno, odlučiti da nešto nije dobro i radikalno to odstraniti iz svog života.

No njegova bit jest otkriti istinu, otkriti ono što je ispod površine. On se bavi tajnama, onim što je skriveno od pogleda. Sjajan je detektiv. Stoga ako imate nekih nedoumica ili je pred vama zanimljiva tema koju želite proučiti, ovo je sjajno vrijeme za vas. Budete li uporni, uvidi vas neće zaobići.

Zanimljivo je da Merkur kreće unatrag na Dan svih svetih, pa će naše misli biti snažno usmjerene na one kojih više nema u našem životu i to ne samo na osobe koje su preminule, već i na one od kojih smo se dobrovoljno separirali.

On ima posebnu mentalnu snagu, njegove riječi su oštre, nekad i bodu u bolne točke. Nekad je to i nužno kako bi se probudili i pomaknuli s mjesta koje nije dobro za nas.

Budite strpljivi u traženju odgovora. Ako nešto se nešto ne ostvaruje, nemojte gurati na silu, već pokušajte doznati zašto.

– neke tajne mogu biti otkrivene

– provjeravajte informacije, poštu, ispravnost dokumenata, račune

– dajte glas onome što je skriveno, progovorite o osjetljivim temama

– povucite se u tišinu, meditirajte

– vratite se u prošlost kako biste nešto dovršili ili shvatili

– vratite pozornost na sebe, introspektivni pristup je sada više nego dobrodošao.

– popravite pokvareno, riješite se nepotrebnih predmeta, očistite svoj životni prostor

– osvijestite svoje strahove (strah od izdaje, napuštanja, konkurencije…)

– sumnjate? Provjerite jesu li sumnje opravdane.

Vodite bilješke o onome što vam se događa, stavite svoje misli na papir. Koncentriranim i dosljednim osluškivanjem sebe, možete doći do novih uvida koji vam u budućnosti mogu poboljšati kvalitetu života.

Budući da Merkur kreće retrogradno s 27. stupnja Škorpiona, a 20. studenog kreće prema naprijed s 11. stupnja istog znaka, ako imate planet na tim stupnjevima Škorpiona, Bika, Lava ili Vodenjaka, ovo razdoblje će biti posebno značajno za vas.

  1. Imate li pak retrogradni Merkur u svom osobnom horoskopu, njegov retrogradni tranzit obično donosi jednu važnu promjenu ili informaciju u vaš život.

Julijana Oremović

 

foto:https://pixabay.com/users/mastertux-470906/

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.