UM

Sve što nam se događa može nas dovesti na bolje mjesto

Sve ima svoje razloge samo ih treba otkriti

ŽIVI ME
S

ve što nam se događa može nas dovesti na bolje mjesto. Jedan od zakona duhovnosti je da se sve događa s razlogom i da je sve što se događa uvijek u našem najboljem interesu. Zvuči lijepo, zar ne? No, u tamnim trenucima našeg života, kada imamo izozov teško je razmišljati da je on tu samo da bi nama bilo bolje, Kako da nam bude bolje kada nam je sada tako teškooooooo i najradije bi pobjegli i sakrili se od svega.

Naravno u takvim trenucima jako je teško biti svjestan činjenice da nam je zapravo sve to poligon za rast.

Ponekad se stvari događaju baš kada ih najmanje očekujemo i tada  očajno želimo razumjeti zašto. U tim trenucima, prva stvar koju trebamo imati na umu je da je sve u životu povezano. Ponekad se nešto dogodi samo zato da se još nešto može dogoditi. Čovjek može propustiti vlak te dok čeka sljedeći vlak može sresti nekoga tko će mu pomoći u poslu. Žena je ostavljena od strane svojeg zaručnika, zato jer će za godinu dana susresti nekog puno boljeg za nju ili iz mnoštvo drugih razloga koji će nas usmjeriti na pravi put ili podariti neizmjerno zadovoljstvo i sreću. No, kada propustimo naš vlak ili nas ostavi partner nikada ne vidimo veliku sliku toga što nam se događa. Ne vidimo nekoliko godina dalje,  pa postajemo ljuti i reaktivni.

Toliko smo ljuti radi činjenice da trebamo čekati sljedeći vlak da ne osjećamo potrebu razgovarati s nikim i sve nam ide na živce, a nismo ni svjesni da  upravo radi toga možemo propustiti priliku upoznati sljedećeg poslovnog paratnera koji stoji kraj nas. Toliko smo depresivni radi prekida ljubavne veze da smo se izolirali, umjesto da izađemo van i nađemo se u novim situacijama u kojima bi potencijalno mogli upoznati nove ljude i prilike.

Ukratko, trenutak kad smo se odlučili  osuditi  trenutnu situaciju kao vrlo lošu za nas, zatvaramo sebi vrata za blagoslove koji su nam na putu.

Sve što se događa može nas dovesti na mjesto o kojem nismo ni sanjali, ali samo onda kada odlučimo to sagledati proaktivno (s pozitivnim aspektom), a ne kao negativnost u našem životu!

U trenucima kada ne vidimo dobro i ne znamo zašto nam se nešto događa, sve što trebamo je imati vjere, vjere da sve što nam se događa ima smisla i vodi nas na bolji put. Sasvim je uredu što trenutno ne vidimo što je to naš bolji put, ono što mi trebamo je u tim trenucima ostati mirni i fokusirani na korak ispred nas.

Samo tako ćemo doista otvoriti mogućnost da nam u život dođe sve što nam zaista treba.

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.