UM

Prava tajna blagoslova i molitvi

ŽIVI ME
Jeste li od onih koji prije jela ili bilo čega što rade izgovaraju blagoslov ili mislite kako je to nevažno? Pročitajte ovaj tekst pa možda promijenite mišljenje.

U religioznom smislu, ljudi pojam blagoslova shvaćaju kao način zahvale na darovima. To je svakako lijepo no tu postoji puno dublje razumijevanje koncepta blagoslova.

Početke blagoslova pronalazimo u drevnoj hebrejskoj riječ brachah što značiti “blagoslov”, ako je doslovno preveden, ali jednako tako znači i “dodatak” ili “stvaranje više;” što znači, da mi svojim blagoslovima i molitvama dajemo dodatnu energiju ili Svjetlosti Stvoritelja. 

Što to znači?

Iskoristimo priču iz Talmuda gdje Ishmael, prvi svećenik, ulazi  u  Sveti hramu u Jeruzalemu, a Stvoritelj dođe k njemu i kaže: “Ishmael, sine moj, daj mi blagoslov.”

Što to znači da Stvoritelj moli čovjeka da mu da blagoslov? Za što bi Stvoritelju mogao biti potreban blagoslov? Tajna ove interakcije zapravo objašnjava da kada dajemo blagoslov Stvoritelju, on dodaje snagu i duh svetosti Gornjih svjetova nama dolje. Stoga naši blagoslovi uzrokuju da svijet primi više svjetlosti Stvoritelja.

SVJETLO  ŽELI DOLAZITI U NAŠ SVIJET I POPUNITI NAŠE POTREBE I NEDOSTATKE

Jednako tako je i s molitvama.  Zapravo Stvoritelj već zna što nam nedostaje ili što svakome od nas treba; pa se sada možemo pitati  koja je svrha moljenja za nešto što Stvoritelj već zna? Što doista znači da Stvoritelj želi našu molitvu?

Kao i kod blagoslova  tako mi i svojim molitvama zapravo Stvoritelju dajemo mogućnost da Svjetlost i sve što nam treba dođe u naš svijet. Jednostavno rečeno svrha svih blagoslova, molitvi i našeg bavljenje duhovnošću  je stvaranje kanala kroz koje će Svjetlost doprijeti do našeg svijeta. 

Zamislite ogromni vodeni toranj ispunjen vodom i grad s tisućama žednih ljudi. Voda stoji u tornju ali nema cijevi s kojim bi se ta voda povezala s gradom kako bi voda iz tornja mogla doći do svih žednih. Tako je i sa Svjetlošću Kreatora koja čeka kanale da dođe do nas. Tih kanala ima, ali još uvijek nema dovoljno da bi svu tu energiju spustili svijetu u kojem živimo. 

Kad se molimo, kada uspostavimo duhovnu vezu, ono što radimo je stvaranje novog cjevovoda kroz koji Svjetlost može teći u naše živote i svijet.

To je tako lijepo i snažno razumijevanje našeg duhovnog rada. Stvoritelj želi naše molitve jer Svjetlo želi sići i ispuniti naše potrebe i nedostatke, no bez naše intervencije nema puta. Kad se čovjek moli s pravom sviješću, ono što čini je stvaranje novog kanala, puta kojim dolazi Svjetlost. To je svrha molitve. To je svrha blagoslova. Svaki put kada izgovorimo blagoslovi ili se molimo otvaramo novi put.

 Mi ne stvaramo trajno ispunjenje niti ga možemo naći u bilo čemu izvan nas. Jedini pravi put do nje je naš duhovni rast kako bi otvorili kanale.  Potpuno zadovoljstvo već postoji. Sve što moramo je otvoriti kanale.

S tom sviješću sada razumijemo da svaka i najmanja sitnica na tom putu, svaka molitva, blagoslov ili bilo koje drugo duhovno djelovanja nije zanemariva. Ovaj svijet treba svakog od nas jer kap po kap i nastane ocean!

 

 

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.