Priče života

Potez po mjeri zaposlenika

ŽIVI ME

Svjetski trendovi u poslovanju sve više ukazuju na potrebu za fleksibilnošću rada i poticanja ravnoteže između privatnog i poslovnog života zaposlenika. Prema pisanju glassdoor.com, portala za ocjenjivanje poslodavaca, više od trećine zaposlenika pri odabiru posla veliku važnost pridaje dodatnim pogodnostima koje im poslodavac osigurava.

Uz stimulativna primanja, dodatne slobodne dane i edukacije, kompanije danas moraju svojim zaposlenicima nuditi i dodatne pogodnosti kako bi ih zadržale i motivirale.

Tele2 kao izazivač na tržištu uvijek potiče nova, bolja i učinkovitija rješenja pa je tako zaposlenicima od 25. svibnja omogućen i rad od kuće, do četiri dana mjesečno. Na ovaj način će se zaposlenicima omogućiti veća fleksibilnost u radu te olakšati ravnoteža između poslovnog i privatnog života.

Ulaganje u razvoj i zadovoljstvo zaposlenika jedan je od ključnih preduvjeta za uspjeh kompanije. Istraživanje tvrtke Deloitte pokazalo je kako gotovo 75% milenijalaca smatra mogućnost rada od kuće ili na daljinu jednim od važnijih faktora prilikom odabira poslodavaca. Ljudima je važno njihovo slobodno vrijeme, a sama činjenica da zahvaljujući mogućnosti povremenog rada od kuće neće morati putovati do ureda, moći će uštedjeti sat do dva i to vrijeme iskoristiti za svoje privatne obveze

„Svi mi povremeno želimo izbjeći gužve u prometu, odraditi posao u svojoj oazi mira i iskoristiti sat vremena više za svoj privatni život, bez obzira radi li se tu o vremenu koje želimo posvetiti djeci, supružniku ili sebi. Mislim da je mogućnost rada od kuće sjajan potez koji još jednom ukazuje na to da Tele2 svoje zaposlenike stavlja na prvo mjesto i kao moderna kompanija, ide u korak sa svjetskim trendovima“, izjavila je Inga Krpan, koordinatorica ureda Uprave.

Prateći trendove, Tele2 je prije dvije godine svojim zaposlenicima, uz postojeću mogućnost fleksibilnog vremena dolaska i odlaska s posla, omogućio skraćeno radno vrijeme petkom. Mogućnost rada od kuće je najnovija pogodnost koja će dodatno povećati zadovoljstvo zaposlenika, a samim time i produktivnost, te ih potaknuti da u skladu s korporativnim vrijednostima budu još fleksibilniji, otvoreniji za promjene te da i dalje neustrašivo traže još bolja rješenja za korisnike.

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.