Životne spoznaje

Ponekada priznajmo kako samo slabi

ŽIVI ME

sami

Ponekad mislimo da je tražiti pomoć znak slabosti, ali istina je da je potrebno puno hrabrosti priznati da nekada ne možemo sve znati najbolje.

Bez obzira da li ste izabrali svoju višu silu nazivati “Bogom”, “Isusom”, “Budom”, “Svemirom” ili “Svijetlom” – važno je za sve nas koji smo na duhovnom putu uspostaviti odnos s tom energijom i pronaći način kako bi jačali tu vezu svaki dan.

Jedan od načina kako to postići je nastojati više biti kao čista energija ljubavi tijekom naše borbe s negativnošću, transformirati sebičnost u nesebičnost, mijenjati se iz reaktivne osobe u proaktivnu. Kako bi si pomogli u tome, trebamo podršku istinskih prijatelja, ali ne od onih koji nam govore ono što želimo čuti nego od iskrenog prijatelja koji nas gura i potiče da postanemo najbolja verzija samog sebe.

Kada nam se događa nešto uvijek trebamo poći od sebe i pitati se što nam to govori i zašto je to u mom životu. Kada shvatimo da su drugi oko nas samo alati u božjim rukama, i kada preuzmemo odgovornost za svoj život tada nam nitko neće biti kriv za ništa, nikakvu situaciju koja nam se događa. Čak i kada nam se čini da nam se događa zbog drugih, uvijek smo mi uzrok svega.

Zbog toga je bitno prepoznavati svoje mane, truditi se ići protiv njih i mijenjati se na bolje. Na tom putu niste sami, toliko vodstva imate oko sebe, samo morate biti dovoljno otvoreni da ih zamijetite. Ako mislite da vam ne treba ničija pomoć i da sve znate,sigurno ste na krivom putu na kojem vas ne čeka boljitak. Naravno da svoje bitke moramo izvojevati sami, ali da bi to uspjeli moramo osluškivati,  Svemir, druge ljude oko sebe i tražiti prave odgovore. Kada dođemo do njih znati ćemo da su pravi, jednostavno će ta istina vibrirati sa svakom našom stanicom.

Ali da bi dobili odgovor odmaknimo se od navezanosti na ciljeve koje samo si donijeli, jer ako budemo dovoljno otvoreni možda spoznamo da nas čeka nešto u bolje, da to što smo smislili i nije tako dobro za nas. Odmaknimo se malo od sebe, svojih problema, fokusiranosti na „što meni treba“, od svojih stavova, od mišljenja da smo u pravu, od grčevitog držanja za naše činjenice i kontrole svega.

Ponekad budimo slabi i pustimo ponos, poslušajmo druge, zatražimo pomoć i pomažimo bezuvjetno drugima, a onda osluškujmo jer pravi odgovori već postoji, mi smo ti koji trebamo zaslužiti čuti ga.

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.