TIJELO

Pomognite vašoj probavi

ŽIVI ME

 

ananas

 

Ako imate probleme s probavom i poželjeli ste svome tijelu podarite nešto zdravo što će mu pomoći u detoksikacije tada izaberite frape od papaje i ananasa.

Papaja i ananas sadrže enzime koji olakšavaju probavu proteina. Danas ljudi u svojoj prehrani konzumiraju prehrani veliku količinu mesa i biljnuh bjelančevina, a mi nemamo dovoljno probavnih enzima kako bi svu tu količinu hrane ispravno probavili. Drugim riječima, mi se vrlo često prejedamo.

Papaja  sadrži enzimi  papain, a ananas bromelin. Oba enzima pružaju široku paletu zdravstvenih pogodnosti . Bromelin i papain  imaju protuupalna svojstva te se konzumiraju oralno i lokalno za manje iritacije kože ili opeklina. Papain djeluje kao diuretik, ima antimikrobna i antiulcerozni svojstva. Kao takvi , papaja enzimi pomažu nam osloboditi se raznih probavnih smetnji, a pomažu i kod  čira na želucu i problema s gušteračom. Ananas  se također koriste kod žgaravice ili nadutosti.

Kako napraviti frape:

  • 2 kriške ananasa
  • 1/2 papaje
  • 1/2 limuna ( po izboru)
  • 1 grančica metvice
  • vode ili sok jabuke

Stavite sve sastojke u blender miksajte dok ne postane glatko . Uživajte u ovom napitku nakon svakog obroka kako bi pomogli vašem probavnom sustavu.

Kako biti spreman za novi dan

via: healthyandnaturalworld.com

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.