TIJELO

Odlazak u školu nosi puno izazova, jeste li mislili baš na sve

ŽIVI ME

Škola je počela. Zasigurno ste svoje školarce pripremili za nove izazove. Mislili ste na knjige,  brinuli da su bilježnice lijepo umotane, pernice pune šarenih bojica, kupili ste nove tenisice, torbu i tko zna što još.

No jeste li pomislili kako im zaštiti imunitet i osigurati da ostanu zdravi i sretni. Dolazi jesen, vlažni i prohladni dani, osim toga krenuti u školu po prvi puta ili nakon dugog toplog ljeta i za djecu je stres, dugo će boraviti u zatvorenim prostorijama s još puno djeca, sve su to preduvjeti za mnoge infektivne bolesti.

Zašto ih ne bi spriječili?

Danas postoji već mnoštvo istraživanja koja pokazuju povezanost između imuno sustava i crijevne flore. Problemi u rasponu od autoimune bolesti do kliničke depresije, čak i pretilosti mogu biti povezani s imunološkom disfunkcijom koja počinje s “neuspjelom komunikacijom” u ljudskim crijevima. Zdravstvo u budućnosti uključiti će personaliziranu dijagnozu pojedinca i njegove crijevne flore kako bi se utvrdilo koji su probiotici potrebni za vraćanje crijevne ravnoteže.

Istraživanje koje će promjeniti naše mišljenje o crijevima

Nedavno su napravili veliko istraživanje u Indiji kako bi prevenirali sepsu u tek rođene djece. Rezultati istraživanja pokazali su da se sepsa i smrt u prva dva mjeseca djetinjstva smanjivala za 40 posto (više nego dvostruko od očekivanog), a osim toga smanjila se i infekcija dišnih puteva samo uzimajući visokokoncentrirane probiotike.

Za zdravlje djece potrebno je tako malo

Drage majke pobrinite se da vaši školarci budu koliko je moguće zaštićeni od nadolazećih bakterija i virusa. Osim što im možete davati probiotike, kada krenu infekcije zaštitite im i sluznicu nosa.

Bolje spriječiti nego liječiti!

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.