TIJELO

Koža ruku vam je crvena i iziritirana?

ŽIVI ME

SAVJET IZ LJEKARNE

U ova čudna vremena živimo po novim pravilima, a  jedno od osnovnih pravila je što češće pranje ruku. Naravno da se tome pridružuje i jednako tako česta dezinfekcija ruku raznim antisepticima i alkoholom, te nošenje latex rukavica. Sve ove mjere borbe protiv virusa stavljaju dodatan teret na zdravlje kože i potrebu za dodatnom njegom naših ruku.

 U zadnje vrijeme u ljekarnu nam dolaze sve više ljudi koji se žale kako im je koža na rukama jako suha, crvena, iziritirana pa čak i bolna, a na nekim mjestima čak i ispucana.  Kada dovedemo kožu u takvo stanje, više joj nije dovoljna uobičajena njega i hidratacija kremama koje inače koristimo u normalnim vremenima.  Ovakva koža traži ciljane kozmetičke preparate koji će pomoći umiriti je i revitalizirati.

Jedna od takvih krema je AVENE CICALFATE HAND OBNAVLJAJUĆA BARRIER KREMA  namijenjena za ruke s jako oštećenom, nadraženom i iritiranom kožom. Ona stvara vodootporan zaštitni film na koži i potpomaže njezino cijeljenje. Pomaže kod nadražene crvene kože koja je sklona pucanju i svrbeži, a odlična je i za hrapavu i zadebljanu kožu.

Ova krema ima trostruko djelovanje : obnavlja, umiruje i štiti. Sadrži obnavljajuće i antibakterijske sastojke. 

Sukralfat, jedinstveni djelatni sastojak, olakšava obnovu površinskih oštećenja kože. Kombinacija bakar i cink sulfata smanjuje rizik od razvitka bakterijske infekcije. Kombinacija bakar i cink sulfata smanjuje rizik od razvitka bakterijske infekcije, a  Avène termalna izvorska voda umiruje, djeluje antiiritirajuće i ostavlja trenutni osjećaj ugode na koži.

Kremasta tekstura se lako nanosi i brzo upija. Na koži ostavlja zaštitni, izolacijski sloj koji postaje barijera, “druga koža”,  štiteći tako ruke od vanjskih utjecaja.  

 Dobro je znati da je ova krema pokazala postojanost i prilikom rada u vodi jer čak i nakon boravka u vodi kreme je i dalje prisutna na koži.

Pomozite svojoj koži ruku da ostane zdrava i lijepa, a Vi ostanite veseli i negativni.

Danijela Gašparović, mag. pharm.

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.