TIJELO

Nezamjenjivi napitak za žene

ŽIVI ME

kokos

Kokosova voda je odličan napitak koji čuva tijelo i hidratizira ga. Postoji i priča da su Amerikanci svojim vojnicima umjesto transfuzije davali kokosovu vodu. Ne samo da je ovo odlično piće koje će nas osvježiti preko ljeta već daje i puno zdrastvenih benefita pogotovo ženama.

Brojne žene diljem svijeta piju kokosovu vodu s ciljem da poboljšaju svoju plodnost i imali zdravu trudnoću. Koje su to zdravstve prednosti kokosove vode.

1. Zdrava trudnoća
Trudnice u mnogim zemljama piju  kokosovu voda svakodnevno, jer pomaže kod jutarnjih mučnina i povraćanja. Kokosova voda sadrži elektrolite, klorid, kalcij, kalij, natrij i riboflavin.

2. Zaštita od infekcija
Isto tako je bogata vitaminima te sadrži laurinsku kiselinu. Naša tijela pretvoraju laurinsku kiselinu u monolaurin, za kojeg dr. Enig kaže da je antivirusni, antibakterijski i antiprotozoalni monoglicerid kojeg koriste ljudi ili životinje za uništavanje lipidno obloženih virusa poput virusa HIV, herpesa, citomegalovirusa, virusa gripa te raznih patogenih bakterija, uključujući bakterije Listeria i Helicobacter pylori, kao i protozoa, kao što je Giardia. Neke studije su također pokazale neke antimikrobne učinke slobodne laurinske kiseline.

3. Čuva organizam od dehidratacije
Kokosova voda je jedan od najboljih pića koji ima brojne prednosti za zdravlje žena. Lako nadoknađuje izgubljene minerale i osvježava pa je odličan napitak nakon sportskih aktivnosti.

4. Malo kalorija i bez kolesterola
200 ml vode ima sam 50 kalorija, ali u isto vrijeme daje osjećaj punine. Izbacuje otrove iz tijela i dodatno snižava razinu LDL kolesterola, te sagorijeva masnoće tijelu.

5. Njeguje kožu
Neke studije kažu kako citokinoni kojih ima u kokosovoj vodi mogu usporiti starenje kože, a antioksidansi, vitamin C i vitamini B komleksa odlični su za njegu kože. Možete ovu vodu koristiti i kao tonik.
Žene koristiti brojne lijekove, kako bi se loptu kožu. Sve što trebate učiniti kako bi se ovaj kože je konzumirati kokosova voda. Hidratizira i čisti tijelo. Dakle, kako bi imali nježnu, čistu i hidrirana koža, piti kokosova voda.

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.