LICE

Nevjerojatno, dišete i mršavite!

ŽIVI ME

Long-Breath-Diet

Zamislite samo dišete i mršavite? Mislite li da je nemoguće? Nastavite čitati dalje!

Miki Ryosuke otkrio dijetu „dugog daha“ sasvim slučajno. On je trenirao tehnike disanja za ublažavanje bolova u leđima, ali primijetio je kako uz tu tehniku gubi puno na težini. Shvativši potencijal svog otkrića, Ryosuke je kreirao niz učinkovitih načina disanja i izdisaja, i tako  stvorio  do sada dijetu dugog daha. Iako sam naziv ove dijete može dovesti u zabludu jer ovo disanje ima puno više veze s vježbanjem nego s dijetom.

A što to trebate raditi, morate udahnuti zrak kroz nos tri sekunda, a onda naglo sav zrak istisnuti iz tijela narednih 7 sekundi. Ponavljajući  ovaj proces svakodnevno 2-5 minuta pomoći će vam gubiti težinu.

Postoje dva načina vježbanja :

1. Zategnite stražnjicu i stavite jednu nogu ispred svog tijela, u toj poziciji 90% svoje tjelesne težine oslonite na stražnju nogu. Dok udišete 3 sekunde, podižite ruke iznad glave. Zatim izdahnite  spuštajući ruke i snažno uz pomoć mišića izbacite sav zrak iz tijela.

2. Druga metoda zahtijeva da stanete uspravno i zategnite stražnjicu. Jednu ruku stavite  na trbuhu, a drugu na donji dio leđa. Kada udišete osjećate vlastiti trbuh kako se napinje, a kada izdišete gurajte rukom sav zrak iz trbuha 7 sekundi.

To je uglavnom sve što morate učiniti kod ovih vježbi s kojima će te mršaviti. To će nekima zvučati suludo, no postoji sličan program pod nazivom Oxycise kojeg je osmislio Jil Johnson, on kaže da kada snažno dišemo zapravo razlažemo masti u ugljični dioksid i vodu. Krv onda pokupi ugljični dioksid – otpadni produkt našeg tijela – i vraća u pluća kako bi se izdahom izbacio van. Stoga što više kisika naše tijela koristiti, više masnoće ćemo izgorjeti.

Isplati se probati, treba vam dnevno samo dvije minute dnevno! To si zaista možete priuštiti i nemate realno nikakvog opravdanja da ne koristite ove vježbe disanje. Zar nije primamljivo, dišete i mršavite!

 

via: Yahoo Malaysia

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.