UM

Netko nas treba

ŽIVI ME

ruka

Božićno vrijeme je doba godine kada smo posebno osjetljivi na druge oko nas, pogotovo one siromašne, gladne, bolesne, usamljene, napuštene. Organiziraju se mnoge humanitarne akcije, koncerti, prikupljanje darova, aukcije i sve se čini tako lijepo. Pomažemo drugima i želje su nam da svi budu sretni i zaštićeni na tu blaženju badnju noć i svjetlucavi Božić.

 A onda sva ta bajkovitost prođe, mi se vratimo u svoje svakodnevne živote, rutine koje ponavljamo već automatski bez nekog dubljeg uplitanja nas samih u te radnje. Tako prolaze tjedni jer jedva čekamo petak i vikend, onda dođe taj vikend kojeg potrošimo puno brže nego što smo mislili i u ponedjeljak opet nas hvata ista jeza od nadolazećeg tjedna.

U tim svojim svakodnevnim životima, daleko od božićnog duha zajedništva, zaboravljamo na svijet oko sebe. Svi smo koncentrirani na svoje svjetove i svoje probleme, svoje stresove i strahove, više ne vidimo koje blagodati imamo, više ne vidimo dobro koje dobivamo i ljepotu ispred nas. Sve to kao da ne postoji, za nas na cijelom našem platnu boja postoji samo jedna crna točka koja nam okupira svo naše biće.

A svijet oko nas i dalje treba našu pomoć, svijet oko nas je i dalje gladan, svijet oko nas i dalje kopa po kontejnerima, svijet oko nas i dalje umire od raka i drugih groznih bolesti, svijet oko nas i dalje treba naše otvoreno srce i empatiju. Ali za nas Božić je prošao i sada smo samo mi u centru svemira, do sljedećeg Božića.

A bilo bi lijepo da ponekad i u tim nekim tako običnim mjesecima i tjednima shvatimo koliko možemo davati ljudima oko sebe i bar na tren ih učiniti sretnima. Svatko od nas ima svoje talente koje može podijeliti svijetu i od njega napraviti bolje mjesto. Svatko od nas može napraviti nešto što će razgaliti nečije srce, nahraniti nečiju dušu i utopliti nečiju nadu. Samo trebamo odmaknuti fokus od te crne točke i prepoznati mnoge blagodati života oko nas.

Svi to možemo ako hoćemo, ako možemo za Božić, možemo i za kraj prvog mjeseca i za početak drugog i kada dođe proljeće i zacvrkuću ptice pa se park zazeleni, možemo i preko ljeta i kada stigne jesen i ne trebamo imati neku posebnu prigodu, to nam može postati stil života, ako želimo i ako hoćemo!

A život je poput ogledala, daje nama ono što mi dajemo drugima!! Kako god okrenuli, nemamo nikakvog razloga ne davati dobro svima oko sebe!

Za inspiraciju pogledajte ovaj čarobni video “IF ONLY FOR A SECOND” !

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.