LICE

Nakon zime vaša koža i kosa trebaju baš ovo

ŽIVI ME

maska za lice i kosu

Zima uvijek isuši kožu što zbog hladnoće, što zbog grijanja prostora. Vaša koža žudi za hidratacijom i pravo je vrijeme da joj date  dodatnu njegu. Za vas smo izabrali  jednu pravu masku bombu koja će vašu kožu preporoditi. Za to  vam treba med, avokada i kokosovo ulje!

Med je omiljeni proizvod kojeg za očuvanju svoje ljepote kroz vjekove koriste mnoge žene. No danas moramo biti oprezni kod kupovine jer na tržištu postoji toliko toga, pa i medova koji zapravo to i nisu. Bilo bi najbolje kada bi med kupili kod nekog poznatog i sigurnog medara.
U medu postoje mnogi spojevi koji su prava esencija prirode i prava je šteta ne koristiti ih bez obzira na sve moguće kozmetičke proizvode koje danas imamo.

Što to med ima 

Med je mješavina više od 180 različitih tvari. Od ugljikohidrata u medu se nalazi 82% šećera, a od toga 41% fruktoze i 36% glukoze, dok ostatak čine saharoza, maltoza i dekstrin. Sadrži vodu (16-20%), flavonoide (34-61%) te druge organske tvari (organske kiseline, jabučna, limunska, mliječna, mravlja kiselina), aminokiseline, proteine, inulin, hormone, enzime, razne derivate klorofila, mineralne tvari i vitamine (B1, B2, B3 ili pantotenska kiselina, B5, B6 ili H, B9), pigmente, vosak i pepeo, pelud te eterična ulja zbog čega ga svrstavaju u jedinstvenu prirodnu i izuzetno ljekovitu namirnicu. Med je gotovo nemoguće standardizirati zbog razlika u sastavu.

Avokada i kokosovo ulje

Avokado između ostalog sadrži: bakar, beta-karoten, vitamin A, vitamin B, vitamin C, vitamin E, riboflavine, folnu kiselinu, biljne masti, dok kokosovo ulje sadrži jedinstvenu kombinaciju masnih kiselina koje kožu čine hidratiziranu i baršunastu.

Kako napraviti masku

1 žličica prirodnog meda
1 žlica avokada, pire
1 žličica kokosovog ulja

Upute

u malu zdjelu dodajte sve sastojke i čistim prstima ih dobro izmješajte. Na čisto lice nanesite masku i masirajte minutu dvije. Ne brinite za kokosovo ulje ako nije rastopljeno, ono će se početi topiti na koži.

Masku ostavite 15-20 minuta i isperite vodom. Višak masnoće obrišite maramicom.

MALI SAVJET

Prije nanošenja maske bilo bi dobro da naparite svoje lice onako ispod ručnika s čajem od kamilice kako bi se pore otvorile. Nakon parenja istrljajte lice ručnikom ili napravite piling, a onda stavite masku.

Ova maska ne samo da je odlična za vaše lice, odlična je i za suhu i ispucalu kosu. Napravite malo više smjese pa ju utrljajte u kosu i ako imate kapu za kupanje stavite je te sve umotajte toplim ručnikom.

S maskom na kosi i na licu odmarajte dvadesetak minuta slušajući samo svoje disanje i ne misleći ništa.

U ovoj maski uživajte jednom tjednom i promatrajte kako vaša kože postaje poput baršuna, zdrava, vlažna i nahranjena!

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.