Putovanja

Na večeru 80 m pod zemljom

ŽIVI ME

 

 Što mislite, da li bi se voljeli otići na večeru  80 metara pod zemlju. Iako zvuči zastrašujuće kuharu Timu Linnamakom ideja se činila  genijalnom, pa je otvorio restoran u starom rudarskom oknu 80 m pod zemljom u nadomak grada Lohja u Finskoj.  Restoran je  ponosno nazvao „Pop down“ .

„Stvaranje restorana je bio veliki izazov, toliko smo u oknu odsječeni od ičega  da je kuhanje ovdje apsolutno zadovoljstvo jer vam ništa drugo ne može privući pažnju“, kaže Timo, „ovo je najčudnije mjesto na kojem sam ikad kuhao!“

Rudnik je star 115 godina i spušta se na dubine od 380 metara, no Timo se zadržao na „sigurnih“ 80 metara. Restoran ima 64 mjesta  koja su u potpunosti rasprodana do 29. rujna  kada završava ovaj ludi „eksperiment! Ljudi su očito željni noviteta i neobičnih stvari. Jednostavno uživaju kada se upale plava svjetla i obasjaju vapnenačke zidove, nimalo ih ne zastrašuje što se nalaze tako duboko i tako daleko od plavog neba. Prijevoz do rudnika, spuštanje u rudnik te obrok od četiri slijeda dođe 128 eura.

Pa tko je zainteresiran, može ravnu u Finsku, a možda i neki od naših kuhara izmisle nešto slično, negdje u nekoj rupu u utrobi majčice Zemlje.


via: reuters.com

Pogledajte: Ručak u vodopadu

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.