ŠARENO

Na putovanju uvijek imajte đumbir kod sebe

Đumbir i B6 odličan spoj za mučnine

ŽIVI ME

Odmah nakon ulaska u Novu godinu nastaje velika seoba naroda koji vole skijanje na neka od razvikanih i manje razvikanih europskih skijališta. Brojke kažu da ih ima više od 200.000. Pozamašna brojka svakako. No, ima i onih, dakako u manjem broju koji će odlepršati u neke toplije krajeve, poput Tajlanda ili Maldiva.

Vožnja automobilom, autobusom ili avionom često izaziva simptome vrtoglavice, slabosti, hladnog znoja, bljedila, glavobolje, mučnine i povraćanja. Od takozvane „bolesti putovanja“ ne boluju samo djeca i mi veliki možemo imate ove nelagodne simptome. Bolest kretanja, morska bolest ili kinetoza sasvim je prirodna reakcija našeg organizma na pokret na koji pojedini sustavi našeg tijela različito reagiraju. Svojevrsni je to „kratki spoji” do kojega dolazi u mozgu kako kaže njemački liječnik, dr. Tomas Jelinek.

No kao i uvijek priroda ima odgovor na ovaj problem, naime istraživanja su ustvrdila da je đumbir djelotvoran prirodni sastojak protiv mučnine na putovanjima, protiv takozvane morske bolesti, jutarnje mučnine, ali i obične mučnine. No, kako to uvijek biva, djeci sigurno nije najsimpatičniji okus ovog dara prirode, ali ako probaju Zona Vital proizod GINGER + B6 vitamin tablete za žvakanje zasigurbo će uživati u okusu. Osim toga ovaj suhi ekstrakt korijena đumbira povezan s vitaminom B6 doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te regulaciji hormonske aktivnosti, a odlična je prevencija gripe i prehlade.

Nemojte dozvoliti da vam bilo što pokvari radost putovanja već uživajte u zimskim blagodatima.

fotka Promo i Freepik

 

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.