Šareno

“Mrtvo more” vrvi od života

ŽIVI ME

guzva

Ako mislite da je kod nas na plažama gužva ovih vrućih ljetnih dana, pogledajte ove fotke sa tzv „Mrtvog mora“, odnosno bazena sa slanom vodom U Kini. Na tisuće ljudi se tamo okuplja svakog tjedna kako bi barem malo pobjegli od vrućine.

Kinezi spavaju u IKEA trgovinama

Inspiriran stvarnim Mrtvim mora na Bliskom istoku, kineski resort sagrađen je  na izvoru slanog jezera u koji pokriva površinu od 30.000m2, a može primiti do 10.000 kupača. To je prilično veliki bazen, čak i za kineske standarde, ali očito nije dovoljno velik. Prema kineskom tisku, više od 15.000 ljudi, od kojih je većina opremljen velikim kolutom za plivanje, odjednom bude u bazenu i uživa ili „uživa“ u očekivanju umjetnog vala.

guzva2

Tamo je takva gužva da se o plivanju ne može ni govoriti jer jednostavno se nema kuda plivati, tek samo plutati. Pa sada vi recite što je to gužva. Kada sljedeći puta dođete na neku od naših i najposjećenijih plaža nakon što ste ovo vidjeli, vjerujemo da će te uživati u tim našim „gužvama“ koje su za ove kineske pojmove izgledaju kao da ste sami na plaži!

Senzacionalni Zhangjiajie nacionalni park

Pa zato uživajte i slobodno plivajte i ronite i brčkajte se i igrajte picigin i što li vam već padne na pamet!

via: Barcroft TV

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.