Lijepi

Možda uskoro ostanemo zauvijek mladi kažu znanstvenici

ŽIVI ME

3

Znanstvenici su došli do revolucionarnog otkrića što se tiče razumijevanja procesa starenja naših stanica. Po prvi put, znanstvenici s Newcastle University iz Velike  Britanije, uočili su da je aktivnost ključnih metaboličkih enzima koje nalazimo u baterijama stanica ljudske kože opada s dobi.

Studija, objavljena u časopisu Journal of Investigative Dermatology, utvrdila je  kako  se dio mitohondrijske aktivnosti  znatno smanjuje u starijoj koži.

Profesor Birch-Machin rekao je: “Kao naša tijelo stari, vidimo da baterije u našim stanicama slabije rade što uzrokuje smanjenje bioenergije i povećanje štetnih slobodnih radikala. To se može uočiti padom ključnih metaboličkih enzima koji se nalaze u mitohondrijima stanica kože.”

Znanstvenicu su mjerili ciljanu kompleks II aktivnost u mitohondrijama ispitanika  od 6 do 72 godina preko mjerenja aktivnosti ključnih enzima u mitohondrijima. Utvrđeno je da se kompleks II aktivnost značajno smanjuje s dobi.

Da bi ovo istraživanje iznjedrilo i tretmane koje bi mogle nadomjestiti nedostatak aktivnosti enzima, potrebno je napraviti daljnja istraživanja kako bi se u  potpunosti razumjele funkcionalne posljedice u kožu i drugim tkiva, te pronašao postupak koji će nadoknaditi nedostatke i tako zaustaviti starenje i to ne sam na nivou kože nego i drugih organa našeg tijela.

Možda ćemo jednoga dana moći biti zauvijek mladi, ali dok se to ne dogodi uživajte u sebi i svojim borama, pogotovo onim smijalicama. Neka ih bude što više, to samo znači da se svaki dan jako, jako smijete.

izvor: .sciencedaily.com

 

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.