Lijepa

Mjesto gdje se pojavio arhanđeo Mihael

ŽIVI ME

 Sveti Mihael  je kameni otok u Normandiji u Francuskoj  smješten na ušću rijeke Ciuesnon u blizini granice s Britanijom, kojeg nazivaju  još i  Lee Mont St-Michel.  Otok je poznat po srednjovjekovnoj benediktinskoj crkvi.  U 8 stoljeću ovaj otok je bio poznat po imenu „Monte Tombe“. Prema legendi arhanđeo Mihael se ukazao Sv. Aubertu biskupu Avranchesa 708. godine i rekao mu da treba izgraditi crkvu na stjenovitom otočiću. Biskup je ignorirao ove anđeoske upute sve dok mu Mihael svojim prstom nije spalio rupu u njegovoj lubanji. Kada se crkva na kraju izgradila ovaj otok je prozvan Sveti Mihael. Crkva je izgrađena u gotičkom stilu i zaista izgleda fascinantno.

Dana s je ovaj otok proglašen svjetskom baštinom UNESC-a.

S vremenom  zbog plime i oseke i oko ovog otoka se nakupilo mulja. Francuski premijer je 2006. godine izdvojio 164 milijuna eura za izgradnju brane kako bi se uklonijo sav akumulirani mulj. Gradnja brane započela je 2009. u sada se završava. Otkloniti će o stari nasip, a umjesto njega napravili most da se voda neometano može kretati oko otoka.

Na otoku sada živi oko četrdesetak ljudi, a godišnje ovaj predivan otok posjeti više od 3 milijuna turista. Ako ste u blizini svakako posjetite ovo čarobno mjesto!

Pogledajte:Šetnja iznad oblaka

 

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.