Putovanja

Mjesto gdje je  Meghan Markle proslavila rođendan

ŽIVI ME

Danas vas vodimo na Ibizu, barem ovako virtualno. Iako svi Ibizu poimaju kao otok na kojem s održavaju raskalašeni partyji mnogih bogatunčići ovaj otok mami i one malo ozbiljnije.

Ibiza (Službeni katalonski naziv: Eivissa) jedan od Balearskih otoka koji se nalaze u Sredozemnom moru, 79 km od obale Valencije u Španjolskoj. Otoci Ibiza i Formentera te otočići koji ih okružuju, čine arhipelag Illes Pitiüses (“Otoci borova”).

Osim svih epiteta lude zabave ovaj otok i njegova bioraznolikost i kultura pod zaštitom su UNECSO-a. Ibiza je izvrstan primjer interakcije morskog i obalnog ekosustava. Gusti preori oceanske posidonije (morska trava), važna endemska vrsta koja se nalazi samo u mediteranskom slivu, a sadrži i podržava raznolikost morskog života. Osim toga čuva i značajne dokaze o svojoj dugoj povijesti. Arheološka nalazišta u Sa Caleti (naselje) i Puig des Molins (nekropola) svjedoče o važnoj ulozi otoka u mediteranskom gospodarstvu u protohistoriji, posebno u doba feniko-kartuzijanaca. Utvrđeni gornji grad (Alta Vila) izvanredan je primjer renesansne vojne arhitekture; imala je dubok utjecaj na razvoj utvrđenja u španjolskim naseljima Novog svijeta.

Ovog ljeta španjolski mediji su se hvalili kako je na Ibizi  Meghan Markle sa suprugom, princom Harryjem i njihovim sinčićem Archijem proslavila svoj 38. rođendan. Slavni par je u odmoru uživao u vili Sa Calma  koja koja tjedno košta gotovo 120 tisuća eura na vrhuncu sezone. Osim bazena, smještaj ima sedam velikih spavaćih soba, teretanu, jacuzzi, vrtove te ured.

Zavirili smo malo u tu vilu da vidimo što to košta toliku lovu. Nije da nije lijepa i luksuzna i nudi sve ljepote ali baš 120 tisuća eura, zaključite sami.

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.