Ženski piknik

Marija Brlečić: NiKEL kreacija žene koja živi svoje snove

ŽIVI ME

Mag. Pharm. MIRJANA BRLECIC arhiva_NikelMi žene obožavamo kremice i kao da smo stalno u potrazi za svojom idealnom kremom. Naša potraga nas je dovela u NiKEL®. Ova kozmetika bazirana je na farmaceutskim recepturama magistre Mirjane Brlečić i 100% prirodnim djelatnim sastojcima. Spoj je tradicionalnog znanja s najsuvremenijim postignućima. Ovdje ne samo da se radi o vrhunskim hrvatskim proizvodima, nego se za njih u većini slučajeva koriste najdragocjeniji sastojci našeg mediteranskih bilja. Zato nije ni čudo da  NiKEL® kozmetiku krase mnogobrojna svjetska priznanja i 39 medalja zlatnog sjaja.

Već kada uđete u ljekarnu “Priroda liječi” u Vlaškoj 40 oduševit će vas čarobni mirisi bilja, a osvojit će vas i prekrasan interijer iz kojeg nemate želje izaći. Veliki osmijeh vlasnice i inovatorice, magistre farmacije Mirjane Brlečić i njezina strast s kojom priča o svojim proizvodima osvaja na prvu. Ako netko živi svoje snove onda ih ona doista živi.

nikel-data

Po čemu je  NiKEL® kozmetika posebna?
 NiKEL® filozofija je djelovanje”iznutra” i “izvana”. Sinergija farmacije i kozmetologije, sve što djeluje “iznutra” kad se unosi u organizam, jednako djeluje i “izvana” kad se nanosi na kožu. Sve što nanesemo na kožu ako ima dovoljno malu molekulu vrlo brzo će se putem kapilara naći u krvotoku. Probajte istrljati češnjak na onaj mekani dio stopala i nakon cca 2 sata (zavisi o metabolizmu) njegov miris će se osjetiti u dahu. Baš zbog toga je bitno što se stavlja na kožu. Naša druga važna nit vodilja je “čisto”.

Nikel LOGO

Što to znači?
Živimo u vremenima gdje je sve više alergija, alergični smo na toliko toga. Mene je kao farmaceutkinju uvijek zanimalo što to koža voli, a što ne. Razmišljala sam o kremama koje će imati prirodnu bazu i aktivnu supstancu ovisno o problemu kože. Recimo, ako su problemi prištići, onda je tu NiKEL® Krema s čajevcem, ali ovdje nije dodano obično ulje čajevca pogotovo što znamo da eterična ulja mogu izazvati alergijske reakcije. A kada se jednom senzibilizirate na neki alergen sve je gore i gore. Zato je u ovoj kremi ulje čajevca inkapsulirano u ciklodekstrine. Ciklodekstrini su polupropusne prirodne ovojnice koje čuvaju kapljice čajevca od oksidacije, kožu od iritacije i uz to imaju vremensko otpuštanje, a što je još važno ciklodekstrin kada ispusti čajevac još pokupi dodatni sebum na koži. Zato je ova krema i osvojila zlato! Osim preparata i tehnologija je ovdje jako bitna.

Koja je bila prva krema koju ste napravili?
Prva je bila NiKEL® Probiotička krema. Ona je nastala u vrijeme kada se o probioticima još malo govorilo. Proboiotici, između ostalog, produciraju B3 vitamin koji je važan protiv prhutanja kože te B5 vitamin koji pojačava prirodnu obranu kože protiv infekcija. Tu su i baktericini koji djeluju poput antibiotika, a nisu, pa u kratkom vremenu obnavljaju oštećenu kožu. Prvo zlato za NiKEL® sam dobila upravo za tu kremu na Međunarodnoj izložbi inovativnih proizvoda ARCA u Zagrebu 2005. godine. Za istu kremu dobila sam zlato u Americi. No, najveće priznanje je što je WIIPA, Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo, NiKEL® probiotik kremu uvrstila u Top 10 izuma u svojem godišnjem izboru.

Kako dolazite do ideja?

Stalno trebate biti u toku s najnovijim znanstvenim istraživanjima, učenju nema kraja. Znanje potiče na inovacije. Farmacija mi je dala dobru bazu koju stalno nadograđujem, neprestano tragam i ne stajem dok ne nađem najbolje. Velika ljubav i strast prema ovome što radim daje mi snage da idem dalje, a kada vidim sve ono zadovoljne osmjehe i rezultate to mi daje krila. Nisu nagrade ono što mi daje poticaj već svi ti ljudi kojima su moje kreme pomogle i koji su zbog toga sretni.

Nikel ekstrakti

Kako se brinuti o koži?
PRVI KORAK NJEGE: Tonik s biljnim matičnim stanicama

Uz inovativne formulacije kreirala sam i inovativan pristup njezi kože, za kojeg sam dobila zlato u Americi 2012. godine na INPEX-u, svjetskoj izložbi inovacija: prije nanošenja omiljenog proizvoda za njegu kože (kreme, ulja ili seruma) na lice, vrat i dekolte i područje oko očiju nanosi se tonik s biljnim matičnim stanicama – NiKEL®  Tonik Alpska ruža. Kao što alpska ruža, koja raste u švicarskim Alpama iznad 1.800 m nadmorske visine, odolijeva hladnoći, iglicama snijega, vjetra i jakim UV-zrakama, tako će i koža biti zaštićena ovim blagotvornim tonikom. Za dubinsku hidrataciju, regeneraciju, jačanje vitalnosti i samoobnavljanje epidermalnih matičnih stanica kože kojih ima sve manje kako starimo, pa ih moramo čuvati.

DRUGI KORAK NJEGE: Blagotvorna moć ulja u njezi kožetri kapi za ljepotu i mladost!

Nakon tonika s biljnim matičnim stanicama ide par kapi hladnog prešanog biljnog ulja. Biljna ulja sadrže prirodne ceramide koji su u našoj koži poredani poput crijepa na krovu i štite je od gubitka vlage iz dubljih slojeva. Kada se poremeti taj sloj, kuntitled_171911.jpgoža gubi vlagu, postaje suha i prhutava. Koje ulje ćemo koristiti ovisi o tome što trebamo. Recimo, naše anti-age ulje sadrži 12 različitih hladno prešanih biljnih ulja i visoku koncentraciju vitamina E. Čak i masna koža može koristiti ova ulja jer ona ne zatvaraju pore, već naprotiv, omogućavaju da sve što stavimo na kožu dođe u dublje dijelove.

TREĆI KORAK NJEGE: Krema.

Nakon ulja, na kožu nanosimo kremu. Kožu njegujemo ujutro i navečer. Naravno da je prije toga očistimo od šminke i svih nečistoća.

Kada krenuti s njegom?
Bolje je krenuti ranije, tako ćemo sačuvati kožu da dugo bude lijepa i mlada.

Kako znati izabrati pravu kremu?
Proučite proizvode, proučite svoju kožu, trebate znati što tražite, što želite postići. Birajte prirodne kreme. Suzite izbor, a onda ih probajte. Vaše tijelo odnosno, vaša koža zna što joj treba. Jednostavno ćete znati koja krema vam najbolje odgovara. Onda ostanite na njoj dok vaša kože ne poželi nešto drugo. Ona će vam pokazati, na vama je samo da je slušate i uživate u sebi.

Sve novosti pratite na facebooku Nikel ili njihovoj web stranici.

Volite li NiKEL®   kozmetiku , pratite nas na našoj facebook stranici jer se igramo i darujemo  NiKEL® proizvode.

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.