Zdravlje

Ima li Hunza pleme odgovor na lijek protiv raka

ŽIVI ME

 

Industrija koja se bavi rakom, prema realnim procjenama, raspolaže godišnje s više od 200 bilijuna dolara širom svijeta. Postoji mnogo različito pozicioniranih udruženja u sklopu te industrije koji bi ostali bez posla, kad bi presušili izvori novca zajedno s objavom vijesti da su se pojavili jeftiniji, mnogo manje štetni i mnogo efikasniji lijekovi koji su uz to i lako dostupni.

Mnogima je tako manje poznato da su sjemenke marelice prirodni izvor vitamina B17 – supstance koja ubija stanice raka bez uništavanja zdravlja.

Još 1952. biokemičar dr. Ernst Krebb Jr. iz San Franciska, zaključio je da je rak metabolička reakcija tijela na lošu prehranu i da bi hranjive tvari koje nedostaju u modernoj čovjekovoj prehrani mogle biti ključ za prevladavanje raka. Njegovo istraživanje dovelo je do spoja pronađenog u preko 1.200 jestivih biljaka koje nalazimo u prirodi, a koji se zove amagdylin. Ovaj je spoj nađen u najvećim koncentracijama i zajedno s neophodnim enzimima upravo u jezgri sjemenke marelice.

Navodno je poznato da primitivno pleme Hunza konzumira velike količine jezgri iz sjemenki marelica. Tvrda kora se razbije da bi se došlo do mekane jezgre, a među pripadnicima tog plemena još uvijek nije poznat nijedan slučaj raka, ikada. I žive dugo i zdravo.

Amagdylin je nitrilosid, koji se nalazi u hrani, a sam po sebi nije hrana. Kao i nitrilosid, amgdylin strukturom nalikuje grupi B vitamina pa ga je dr. Krebb nazvao B17, s obzirom na to da je dotad bilo izolirano 16 vitamina iz B grupe. Dr. Krebb je ubrizgao sebi laetril, spoj proizveden jednostavnom ekstrakcijom amagdylina iz meke jezgre sjemenke marelice, pročišćen i koncentriran, da bi bio siguran da nema toksične učinke. Proveo je daljnja ispitivanja na životinjama i kulturama u laboratoriju te zaključio da laetril mora biti učinkovit u liječenju raka.

Budući da se laetril dobiva direktno od hranjive supstance koju nalazimo u prirodi, a nije proizveden kemijski u laboratoriju, nemoguće ga je patentirati. I naravno, nije otrovan. Drugim riječima, kao što je slučaj sa svim prirodnim materijama koje iscjeljuju, veliko farmaceutsko carstvo i AMA (American Medical Association) ne mogu se obogatiti ni na račun ove supstance, ni na račun dugoročnih nuspojava nastalih dugotrajnim korištenjem ovog lijeka.

Sjemenke su zapravo mekane, bademaste jezgre gorkastog okusa smještene unutar tvrde koštice. Njene tvari amagdylin i laetril, djeluju tako da zajedno sa zaštitnim enzimima iz zdravih stanica i oslobođenim enzimima iz stanica raka na taj su način sposobne uništiti stanice raka bez ugrožavanja zdravih stanica. Kemoterapija pak, kao jedini dosad priznati način liječenja raka, uz neodređen broj stanica raka ubija i mnoštvo drugih stanica i slabi imunološki sustav. Stanice raka pri tom imaju tendenciju povratka bilo gdje u tijelu, jer je pacijentovo opće stanje narušeno zbog prisutnosti kemo-toksina. Osim slabih efekata koje ima, primjena ovog načina liječenja pomoću “velikog trojstva” kojeg propagira AMA (American Medical Association): operacija, zračenje i kemoterapija, je i mnogo skuplja.

Kako piše Natural News, netko tko ima rak, valja značajno povećati dnevni unos vitamina B17 da bi se amgdylinu omogućilo da dođe do stanica raka s beta-glukozidazom. To je zbog toga jer neke molekule amagdylina budu neutralizirane od strane normalnih stanica koje sadrže rodenaza. Među onima koji su koristili laetril, a nisu podvrgavani standardnom mainstream postupku liječenja, postotak izlječenja među oboljelima je 85%. Među onima koji su prešli na terapiju laetrilom nakon svega što konvencionalna medicina nudi, postotak izliječenih je samo 15 posto.

Sve što vam treba jest dva do tri dana sušenja sjemenki marelica na Suncu, nakon toga ih tučete isto kao i bademe, u sredini sjemnke nalazi se ukusna mesnata jezgra nalik pravom bademu. Uobičajena preporuka za prevenciju raka iznosi pet do sedam sjemenki tijekom dana, dok kod slučajeva raka valja dva do tri puta povećati dozu. Neki savjetuju i jednu sjemenku na svakih (otprilike) 4,5 kilogramatjelesne težine. Za održavanje, nakon terapije, najbolje je vratiti se na pet do sedam sjemenki dnevno. Prevelika količina sjemenki marelice ili laetrila, može prouzročiti mučninu i vrtoglavicu, a dosad nema zabilježenih smrtnih slučajeva ili poremećaja uzrokovanih laetrilom ili sjemenkama marelice.

Unatoč nekim zabilježenim uspjesima u slučajevima kombiniranja konvencionalne terapije i uzimanja laetrila, ta se kombinacija ne preporučuje. Većina onih koji kombiniraju ova dva načina liječenja, na kraju napuštaju kemoterapiju, ali svejedno umiru. Mnogi praktikanti i pisci preporučuju terapiju laetrilom i sjemenkama kombiniranu s nekom drugom alternativnom metodom liječenja raka, a treba biti jasno da je zdrava hrana i izbjegavanje stresa neophodno u liječenju. Temeljna promjena načina življenja, dio je svake postojane terapije u liječenju raka. Osim toga, mješavina alternativnih terapija koje se međusobno podržavaju, čini se kao dobar pristup liječenju.

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.