Svjesnost

Gdje god Ona ide nas dvoje ju slijedimo

Tri putnika

ŽIVI ME

 

Jednom je jedna žena zalijevala svoj vrt kada je ugledala 3 starca pred svojim vrtom. Nije ih poznavala, a svejedno im je rekla: “Mislim da vas ne poznajem, ali mi se čini da ste gladni. Molim vas uđite unutra i okrijepite se.”
Starci su je upitali: “Je li Vaš muž kod kuće?”
“Ne”, odgovorila je.
“Onda moramo otići”, rekli su.

Navečer kada se muž vratio kući, žena mu ispriča sto se dogodilo.
“Sada im možeš reći da sam se vratio i pozovi ih unutra”, rekao je muž, i žena je pozvala starce na večeru.
“Nažalost, ne možemo SVI prihvatiti Vaš ljubazni poziv.” Rekli su joj starci.
“Zašto ne.” Žena je bila iznenađena.
Jedan od staraca pokaza na jednog i reče: “Njegovo ime je Bogastvo.” Pokaza na drugog i reče: “Ovom je ime Uspjeh, a meni Ljubav! Sada idi mužu i zajedno odlučite koga biste od nas 3 pozvali unutra.
Žena se vratila u kuću i sve ispričala mužu. Muž presretan uzvikne: “Super! Pozovi Bogatstvo da nam svim i svačim napuni kuću!” Ona pak nije bila zadovoljna njegovim prijedlogom: “Zašto ne bih pozvala Uspjeh?” Razgovor između njih je slušala njihova kćerka i sva oduševljena rekla: “Zar ne bi bio bolje pozvati Ljubav ? Naša kuća bi tako bila napunjena Ljubavlju!” Poslušavši savjet njihove kćeri, muž je rekao ženi: “Idi i zamoli Ljubav da nam bude gost.”

Žena je izašla napolje i rekla: “Molim Ljubav neka dođe i bude naš dragi gost.”

Ljubav je sjedila u svojim invalidskim kolicima i skupa sa njima se odvezla u kuću. Druga 2 starca su krenula za njom. Zaprepaštena žena je upitala zašto idu i Bogatstvo i Uspjeh, kada je ona pozvala samo Ljubav ?Ljubav joj odgovori:
“Da si pozvala Bogatstvo ili Uspjeh, druga 2 bi otišli. No, ti si pozvala Ljubav i gdje god Ona ide, nas 2 je slijedimo!”

Tamo gdje ima Ljubavi, tamo uvijek dolaze Bogatstvo i Uspjeh.

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.