Priče života

Knjiga koja će vas napuniti pozitivom

Samo sa smiješkom i samo pozitivno

ŽIVI ME

Kažu da neke knjige dolaze u ruke baš kada vam zatrebaju. Zasigurno je takva priča s ovom knjigom, a ima li što ljepše od uživanja u odmoru onako zavaljeni u neki mirni kutak, pijuckati omiljeno piće i čitati štivo koje vam budi pozitivu. Za sve vas  koji volite pročitati nešto što će vas inspirirati otvoriti vidike i pokazati kako možete živjeti bolje i sretnije poklanjam knjigu Plavuša u borbi s nosorogom autorice Danijele Gašparović.

U ovoj vrlo  životnoj knjizi kroz suze i smijeh otkrivat ćete kako se nositi sa mnogim izazovima koje nam život stavlja ispred nas. U knjizi ima svega, tu se događaju ljubavni prekidi, problemi s karijerom, zaljubljivanje “bubicu”,  otkriti ćete kako to izgledaju bjegovi od samog sebe i što nam se događa kada pustimo da nas strahovi vode ili Kako savršeno sjebati ljubav (baš tako piše u knjizi). Zapravo ovo je odlično štivo o potrazi za smislom života i srećom i dat će vam odgovore na mnoga pitanja. Ovo štivo je odlična preporuka za ove ljetne dane da vas ne samo zabavi već i da vam podari iskrice životne mudrosti koje bi u vama mogle probuditi vatru.

“Jedno je sigurno: pravi smo stručnjaci za raznorazne bjegove. Jednostavno, obožavamo se praviti ludi, okretati glavu sami od sebe i hiniti kako mi ni za što nismo krivi jer, dragi moji, pogledajte samo tu svjetinu oko nas, e, njih treba mijenjati… Oni su problem koji nama stvara kaos u našim pravednim i nadasve  promišljenim životima. Da nije njih, mi uopće ne bismo imali frke. Oni, tamo neki, oni su ti zbog kojih je naš život podosta usran! Sram ih i stid može biti, glupani jedni glupi! Njihova glupost je toliko glupa da se taj val gluposti presipava i u naše blistave živote i, ako se ne budemo borili, na kraju ćemo se i mi ugušiti u toj sveopćoj navali gluposti tih glupih oko nas.

I što nam drugo preostaje negoli boriti se protiv svega što nam upropaštava živote? I ono što je najgore, ne odustajemo od tog stava, pola svog života, i još duže. Grčevito se fokusiramo na mijenjanje svega oko nas, počevši od šefova, politike, vlade, glupih pravila, ljubavnika, situacija, odluka, povijesti, laži, istina, onih tamo drugih ili trećih koji ne misle kao mi, svih onih drugačijih, mediokriteta, farizeja, prodavača magle, lijevih i desnih, neuljudnih konobara, poreznika, sporih vozača, brkatih teta za kasama, kontrolora, carinika, prolaznika, izbornika pa, ako treba, i prirodnih zakona.

Halo, svijete, čuvaj me se, stigla sam i sve ću sada promijeniti!

Priznajte samo koliko puta ste htjeli mijenjati barem nekoga ili nešto jer, eto, taj netko/nešto baš i ne valja. Kad  god nam se nešto ne sviđa kod drugog, mi bismo to mijenjali, pa ako treba i glavom kroz zid. A kako bi drugačije?

I što onda? Onda ipak shvatimo da se taj tamo baš i ne može samo tako mijenjati, taj vanjski svijet izvan nas baš je nekako tvrdoglav. I onda pametne naše glave odustanu od mijenjanja tamo onog, ali odustanemo i od rješavanja problema, pa okrenemo glavu i odemo.

To nam je tako logično, odustanemo jer ga ne možemo riješiti, a nije da nismo pokušali. Bože moj, ubili smo se od pokušaja, toliko smo se naobjašnjavali ovom koga želimo promijeniti, ali ništa. On ne kuži da bi se trebao promijeniti, on je sebi skroz ok. Zapravo, taj drugi bi mijenjao nas jer tu je problem, nije on problem, mi smo problem i on se ubio pokušavajući mijenjati nas, a mi ništa, ni milimetra, a kamoli koraka.

Tako se nekako nađemo u klopci, začaranom krugu. “

Knjigu možete u PDF downloadirati ovdje: DanijelaGasparovic-Plavusa u borbi s nosorogom

Uživajte u ljetu!

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.