Putovanja

Glamour deve na izboru ljepote

ŽIVI ME

Ako se u siječnju nađete negdje u Indiji svakako otputujte u pustinjski grad Bikaner u državi Rajasthan. Svake godine se ovdje odvija najvažniji događaj za sve ljubitelje i uzgajivače deva tzv. Bikaner camel festival. Kako je tu dom jedne od najvećih farmi deva u Indiji, nije ni čudno što se baš ovdje usred pustinje odvija ovaj festival posvećen devama.  Festivala traje dva dana i uključuje različite događaje od devinih utrka i vožnji, do šišanja, pa čak i natjecanja deva u ljepoti.

Tisuće posjetitelja koji se nađu te dane u Bikaneri na pustinjskom festivali željno očekuju utrku deva koja se održava tijekom drugog dana, no jednako tako budu fascinirani izborom ljepote. Na jednom mjestu se okupe svi umjetnici šišanja devine dlake koji tada od deva „bez frizure“ stvore prava umjetnička djela šišajući i izbrijavajući devinu dlaku. Uz tu dekoraciju, da bi privukli pažnju sudaca, deve „oblače“ razne šarene dodatke i tako oduševljavaju sve prisutne. Čak idu i tako daleko da šminkaju svoje jednogrbe ljubimice i pretvaraju ih u prave pustinjske glamour ljepotice.

Gledajući sve ove slike, jedno je sigurno, bilo bi jako veselo završiti u srcu Indije u pustinji tih siječanjskih dana i uživati u ovom ludom festivalu deva.

via: eideard.com

Pogledajte: Za sreću prespavajte u lijesu

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.