TIJELO

Kako započeti dan

ŽIVI ME

voda

 Ima mnogo savjeta kako započeti dan. Mnoge ideje vezane su uz miksanje hrane i pripremanje frapea. I mi smo imali jedan odličan recept koji je bez danjeg savršen da tijelu podarite najbolje. No, mnogi ujutro nemaju vremena ili bolje rečeno često im se baš i ne da raditi frape i svakodnevno voditi računa da u hladnjaku imaju sve ono što im je potrebno za to.

I za takve imamo  rješenje kako svome tijelu dati zdravlje, a da ne bude ništa komplicirano. Dakle, recept je vrlo jednostavan, ujutro čim se dignete iscijedite u čašu jedan limun i dodajte vode ( ne jako hladne vode), a ako možete popiti mlaku limunadu bilo bi još bolje. Ako nemate izvorsku vodu, napravite si sunčanu vodu. Kako se radi sunčana voda naučite ovdje.

Bilo bi dobro da vam pijenje limunade postane vaš jutarnji ritual. Zašto je ovo dobro za tijelo?

  • Limun ima alkalni učinak na tijelo (bez obzira na njegovu kiselost) što pomaže dovesti tijelo u idealnou ravnoteži, što je važno za cjelokupno zdravlje. Alkalnost tijela sprječava bolesti i smanjuje upale.
  • Popiti veliku čašu vode čim se probudite odličan je način pokretanja vašeg probavnog sustava.
  • Povećava hidrataciju.
  • Pročišćava i pomaže detoksifikaciji. Stimulira jetru pa ona proizvodi enzime.
  • Odlično je za kožu i stvaranje kolagena zbog  vitamina C u limun.
  • Pomaže kod nadutosti.
  • Podržava imunološki sustav.
Limun sadrži i kalcij (26 mg što čini 3,25% RDA), željezo (0,6 mg što čini 4,3% RDA), magnezij (8 mg što čini 2,1% RDA), fosfor (16 mg što čini 2,2% RDA), cink (0,06 mg što čini 0,6% RDA), bakar (0,04 mg što čini 4% RDA) i mangan (0,03 mg što čini 1,5% RDA).

pročitajte:

Kiselost organizma glavni uzročnik bolesti i raka???

Kako biti spreman za novi dan

 

 

 

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.