Slasno

Istarski hotelijer posto najbolji na svijatu

Spancirfest
ŽIVI ME

Mi doista imamo divnu državu! Naravno ako gledamo prirodne resurse, more, sunce, zelenilo, ravnicu, sočnu zemlju, vode, šume, čiste pašnjake! Sve je čarobno jedino su nam političari malo zastranili, bave se sami sobom i ne trude se promijeniti antipoduzetničku klimu.

Na sreću, uvijek postoje pojedinci koji čak i u ovakvom okruženju stvaraju vrhunske proizvode. Tako je na „The New York International Olive Oil Competition“, najvećem i jednom od najcjenjenijih svjetskih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete maslinovih ulja, najprestižniju nagradu u kategoriji Best of Class dobio je hrvatsko maslinovo ulje „Vergal Frantoio“.

Ovo je doista velika nagrada među konkurencijom od preko 800 proizvođača iz 26 zemalja svijeta  u kategoriji monokultivarnih ulja blage voćnosti. Ovo ulje vrhunske kvalitete proizvodi Lagune Novigrad, jedna od vodećih hrvatskih tvrtki poznata po hotelskom brendu Aminess Hotels & Campsites, koja od 2005. godine uzgaja sorte frantoio, leccino i istarsku bjelicu.

Pri objavi rezultata na „The New York International Olive Oil Competition“ istaknuto je da su kod proizvoda „Vergal Frantoio“ izvrsno izbalansirani gorki i začinjeni okusi. Ovo ulje najskladnije se spaja s namirnicama jakog okusa i mirisa, poput bifteka, tartufa, divljači i zrelih sireva.

Također, i tijekom prethodnih godina maslinovo ulje Vergal dobilo je mnogobrojne nagrade te je 5 godina za redom uvršteno u specijalizirani vodič Flos Olei koji donosi pregled najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja na svijetu.

Kvaliteti ulja sigurno doprinosi i činjenica što i gosti hotela svake godine s velikim entuzijazmom sudjeluju u berbi maslina. Očito dobre i vesele energije utječu i na kvalitetu

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.